Augustiunetust asendab tänavu uus tänavafestival IN August (1)

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Al Paldrok (vasakul) ja Andres Tölp hakkasid uue augustikuise festivali mõtet veeretama juba märtsis, kui lumi veel maas oli. Alles sel nädalal said nad kinnitada: festival toimub.
Al Paldrok (vasakul) ja Andres Tölp hakkasid uue augustikuise festivali mõtet veeretama juba märtsis, kui lumi veel maas oli. Alles sel nädalal said nad kinnitada: festival toimub. Foto: Mailiis Ollino

Juba märtsist saadik on paarkümmend pärnakat veeretanud mõtet, mida nad enne eilset ei julgenud veel välja öelda. Pärnu linnavalitsuse ­esmaspäevase otsuse põhjal tuli ametlik kinnitus, et mõtet toetab linngi ja ärajäävat Augusti­unetust asendab tänavu IN August ehk Augustifestival.

“Saame sellest igati aru, et kõik tegijad vajavad vahel korraldamisest pausi. Aga meie käest on hakanud kõik küsima, et miks ei tule Augustiunetust,” möönsid vastse festivali peakorraldajad Andres Tölp ja Al Paldrok ühest suust. Ja selgitasid, miks nad otsustasid asendusfestivali ette võtta.

Mõlemad mehed on kultuuri vallas kogenud tegijad: Tölp veab kultuuriklubi Tempel, Paldrok augustikuist rahvusvahelist kunstifestivali IN Graafika ja tegevuskunstifestivali Diverse Universe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles