Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

„Lumi see me ühine“

Kõik me ootame lund. Pimedad sügised muutuvad esimese lume langedes veidi heledamaks ja päeva jätkub kauemaks. Seniks aga võiks kätte võtta Kalju Kruusa koostatud lumeluulekogumiku.

Siit leiab luuletusi alates Anna Haavast ja lõpetades Hasso Krulli ja Maarja Kangroga.

Luuletusi täiendavad fotokunstnik Hermes Sarapuu fotod lumehelvestest. Ideaalne kingitus jõuludeks.

Tänapäev.

Wimberg, „Hõõguvad read“

Wimbergi nime all tegutseva Jaak Urmeti vastsesse kogusse on koondatud luuletused, mis on kirjutatud aastail 2006–2007. See on mõtteline kaaslane autori eelmisele luulekogule „Wabastatud wärsid“.

„Hõõguvad read“ on hoogne, tulvil rütmikat vemmalvärssi ja näiliselt lapselik, ent ometi kõike muud kui lihtne teos, sisaldades traditsioonilist riimluulet. Raamatus leidub samuti koos Contraga kirjutatud luuletusi ja Contra tõlkeid Võru murdesse.

J & U.

Karl Martin Sinijärv, „Krümitor 0671“

Karl Martin Sinijärv on pärast pikka vaikust välja tulnud luulekoguga. Teos pole üksnes valik luuletusi, vaid omapärase keelekasutusega ülimalt põhjalik ülevaade autori uuemast ja vanemast, pikemast ja lühemast, riimilis-rütmilisemast ja vabavärsilikumast loomingust.

„Krümitor“ koosneb kolmest osast. Sissejuhatusest leiame varasemad luuletused, nii ilmunud kui ilmumata. Järgnevad uuemad luuletused: teine osa on „Krümitor” ja kolmas osa „Krümitori jorinad”.

Kokkuvõttes on tegemist väga ühtlaselt komponeeritud raamatuga.

Näo Kirik.

„Armastuse öö“

Selles kaunis armastusluule kogumikus saavad kokku armastus ja öö.

Eesti kirjandusest leiame sõna “armastus” poolteisesaja luulekogu ja lauliku pealkirjas, “öö” aga kaunistab 40 luulekogu kaant. Nüüd on aga ühte kogumikku valitud luuletused, mis räägivad armastusest öös.

Raamatu on koostanud Vallo Kepp ja sellest leiame üle 100 tuntud ja vähem tuntud luuletuse.

Varrak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles