Ringrajal tuleb põnev nädalavahetus

Joel Kukk
Copy
Superbike-klassi ässad sööstavad Audru ringraja esimesse kurvi.
Superbike-klassi ässad sööstavad Audru ringraja esimesse kurvi. Foto: Rauno Kais

Kodukandi tehnikaspordifännid saavad nädalavahetusel auto24ringi nime kandval Audru ringrajal nautida Eesti ja lähinaabrite võidukihutamist kaheksas masinaklassis. Motoringraja hooaja avavõistlusel jahivad sportlased Eesti, Läti, Leedu ja Balti meistrivõistluste punkte. Baltimaade motomeestele pakuvad konkurentsi paljud Soome ja Venemaa ässad.

„Võistlussõidud toimuvad nii laupäeva õhtul kui pühapäeval ja tõotavad tulla põnevad,“ rääkis Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni ringarajakomisjoni esimees Rannus Ervin. „Klassis Superbike on kahtlemata favoriit maailmameistrivõistlustel osalev Hannes Soomer. Ducatidel alustavad oma debüüthooaega Vihurmoto klubi võidusõitjad Mihkel Osula ja Sander Luik. Kindlasti on üks atraktiivsemaid külgvankrite klass, kus rajale on oodata poolt tosinat ekipaaži Soomest eesotsas viiekordsete maailmameistrite Pekka Päivärintä ja Jussi Veräväineniga. Kangete põhjanaabritega läheb oma võimeid proovile panema mitu Eesti korvipaari, neist nimekaimad on MMi etappidel kihutavad Eero Pärm ja Lauri Lipstok. Uues võistlusklassis 300 võisteldakse Euroopas A2 kategoorias müüdavate mootorratastega, mis kahe aastaga on kogunud suurt populaarsust World Superbike MM-sarjas ja millega käesolevast aastast sõidetakse kõikidel võistlustel Balti riikides ja Skandinaavias.“

Sel aastal võisteldakse Eesti meistritiitlile klassides Superbike, Superstock, külgvankrid ja Mini GP-100. Eesti karikasarja kuuluvad B1200, B600, C-klass ja VihurMoto Rahvaliiga.

Laupäeval algavad võistlussõidud ringrajal kell 19 ja pühapäeval kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles