EOK teeneteplaadid – kuuest neli meile!

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Olümpiakomitee tähistas oma 88. aastapäeva ja jagas sel puhul ka tublidele tunnustust. Eesti Olümpiakomitee teenetemärk omistati sumomaadleja Kaido Höövelsonile ehk Barutole. EOK hõbedasi teeneteplaate anti välja kuus, neist neli kuulus Pärnumaaga tihedalt seotud spordiinimestele.

Tunnustati Pärnumaa kauaaegset spordijuhti Enn Tasalaini, Eesti jalgpallikoondise EM-finaalturniiri lävele viinud peatreenerit Tarmo Rüütlit, Eesti võrkpallimeeskonna nii EM-finaalturniirile kui seal teise ringi juhtinud treenerit Avo Keelt ning nii Prantsusmaa kui Hispaania velotuuridel mehetegusid sooritanud jalgrattur Rein Taaramäed. Peale pärnakate said EOK hõbedase teeneteplaadi veel motokrossisõitja Tanel Leok ja Eesti spordiregistri projektijuht Veiko Ulp.

“Teenetemärk on EOK kõrgeim autasu. Seda hakati välja andma viis aastat tagasi ja märke on antud 35,” selgitas EOK liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi. “Hõbedasi teeneteplaate on EOK andnud välja 86.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles