Suur mööblitootja on riskinud viimased kümme aastat, kuid edukalt

Sirle Matt
, reporter
Copy
AS Preabi tegevjuht Rauno Mikkor on ettevõttes töötanud 12 aastat ja järjest kahe omaniku käe all. Esialgu oli ta ametis tootmisjuhina, hiljem andis omanik üldjuhtimisegi talle üle.
AS Preabi tegevjuht Rauno Mikkor on ettevõttes töötanud 12 aastat ja järjest kahe omaniku käe all. Esialgu oli ta ametis tootmisjuhina, hiljem andis omanik üldjuhtimisegi talle üle. Foto: Mailiis Ollino

Eesti mööblitootjate edetabelist leiab Pärnumaa firma AS Preabi viimastel aastatel teiselt kuni neljandalt kohalt. Iselaadne on kasepuidust garderoobidetaile tootva ettevõtte ärimudel, mis paneb imestama: “See on ju suur risk!”.

Et lõpptoode kokku saada, peavad Preabi toodangu kõrval olemas olema metallosad, mis valmivad Rootsi koostööpartneri ELFA käe all. Lõpptooteks on kodudesse paigaldatav garderoobi- ja panipaigamööbel. ”Nemad ostavad meilt puidu metallile juurde, et tervik saaks moodusatud,” kirjeldas protsessi Preabi tegevjuht Rauno Mikkor.

Preab on spetsialiseerunud ELFA tellimuste täitmisele. Turgu otsib kaubale Rootsi ettevõte, samuti suhtleb klientidega ja pakub täisteenindust garderoobide paigaldamiseni välja. Ometi ei ole Rootsi ettevõtte Pärnu firmaga omandisuhete kaudu seotud. Preabi omanik on Soome perekond. Partnereid seob vaid koostööleping

Mikkor märkis, et eripäraseks muudab sellise suhte toodangu suur maht. Preabil on 135 töötajat ja aastane müügikäive ulatub 12 miljoni euroni. “Tavaliselt on emaettevõte sellises situatsioonis loonud endale tütre,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles