Vabakooli jõululaat pakkus tegevust kogu perele

, Pärnu vabakool
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vabakooli korraldatud jõululaat pakkus põnevaid tegemisi kogu perele.
Pärnu vabakooli korraldatud jõululaat pakkus põnevaid tegemisi kogu perele. Foto: Jaanika Sillat

Pärnu vabakool kutsus laupäeval kõiki pärnakaid Pärnu Keskusesse vahvale ja  tegevusrohkele Jõululaadale, kus sai kogu perega toreda ühise päeva Jõulumeeleolus veeta.

Vabakool on korraldanud jõulumüüke erineval moel juba kooli algusest peale, seega 1997. aastast alates. See on olnud valdavalt koolisisene pereüritus, kuigi omameisterdatud jõulukaunistusi on kaubanduskeskustes pakutud linnarahvalegi.

Vabakool on ühe sõbraliku ja külalislahke kogukonna kool, kes suhtleb väga tihedalt oma laste peredega. Läbi vestluste, mis toimuvad kaks korda aastas, läbi koos tegemiste. Kooli algusest saati on toimunud vahvad pereüritused oma kooli peredele. See on kvaliteetaeg meie lastega, mis loob hea tuju, ja kuhjaga toredaid ühiseid mälestusi.

Lapse arengus on väga tähtis, et need kaks nii olulist kohta lapse elus : kool ja kodu – tuksuksid ühes rütmis, ühiste eesmärkide nimel ja sõbralikus koostöös. Koos kasvatatakse harmoonilist ja iseseisvat inimest ja koos valmistatakse last ette eluks. Vabakooli lapsevanem mõistab, et laste õppimises ja tegemistes osaledes võidavad mõlemad - nii laps kui vanem. See on suur privileeg !

Jõululaat on mõeldud kõigile Pärnu linna peredele, tähistamaks kolmandat adventi.

Oli näha, et vabakooli korraldatud pereüritus tõi meile lustima palju rõõmsaid peresid, ja et meie üha kasvavast „Kogu Pere Laadast“ on saamas pärnakatele üks tore traditsiooniline jõuluaja üritus.

Miks me seda laata teeme ?

Et anda lastele ühe suure ürituse organiseerrimise ja läbiviimise kogemus. Et üheskoos teenitud raha eest soetatakse koolile vajalikku inventari. Ühel aastal ostsime digiklaveri, teisel aastal uue ateljee inventari, nüüd arvuteid.

Vabakool on kogukond, kes vastutab oma kooli hea toimimise eest. Meie kõik, kelle lapsed meie koolis käivad. Ühised tegemised ühendavad omavahel ka vanemaid. Kuna oleme avatud ja külalislahke kool, siis selline kogu linna peredele mõeldud üritus on osa meie väärtuskasvatuse õpetusest koolis.

Laat oli vabakooli emade-isade poolt väga põhjalikult ette valmistatud. Kaudselt lõid korralduses kaasa kõik vabakooli pered : kodudest toodi müüki kodus valmistaud hõrgutisi, kodus valminud hoidiseid ja veel palju muud, mida laadal näha sai. Töötubasid laadal juhtisid vabakooli laste emad-isad.

Siinkohal tahaks südamest tänada kõiki vabakoooli tublisid peresid, kes laadal kaasa lõid, eriti aga lapsevanemaid Siret ja Mart Mängelit, Jaana ja Tarvi Varikut, Karin Säravat koos perega, Anneli Karlsonit nig kogu laadagrupi tublisid ja vapraid naisi. Samuti meie vilistalsema Alli Helmjat, kes vapralt neli tundi lastele profi-käega näomaalinguid maalis ning õpetaja Nik Perost kui tublit abimeest kogu oma klassiga.

Töötubades ennem laata valmistasid emad-isad laadamüügiks sojavahast kauapõlevaid küünlaid, lõbusaid kilekotihoidjaid, jõulukroone ja jõulupärgasid. Isad ja lapsed seevastu tegid imelisi linnusöögimajakesi.

Jõululaada eel toimusid Vabakoolis suured liikumised, kus oli tugevalt tunda koostegemise võlu ning emade-isade-õpetajate-laste-vilistlaste koostööd ja toetust. Sügav kummardus ka kõikidele Vabakooli õpetajatele.

Vabakool tänab südamest kõiki oma sponsoreid, kes aitasid Jõululaata korraldada.

Kõik laadatulu ei ole käesolevaks hetkeks veel kokku loetud, kuid loodame, et saame kogunenud raha eest koolile kohe päris mitmed arvutid osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles