Laine Mägi: Lapsi peab kiitma nende saavutuste, unistuste ja pürgimise eest

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Laine Mägi tantsukoolis end ise näitlejana ei tunne. Seal ta täidab nii koristaja, valvuritädi kui tantsuõpetaja rolli.
Laine Mägi tantsukoolis end ise näitlejana ei tunne. Seal ta täidab nii koristaja, valvuritädi kui tantsuõpetaja rolli. Foto: Mailiis Ollino

Laine Mägi on osale inimestest teada kui Sirje teleseriaalist “ENSV” ja näitleja paljudest etendustest, teistele jällegi kui omanimelise tantsukooli asutaja ja hing. Minagi olen seal tantsinud üheksa aastat, niisiis õppisin ­Mägit tundma eelkõige seal.

Mägi jutustas, et talle väga meeldib, kui lapsed õpivad teda tundma alles tema tantsukooli tulles. Nii ei ole neil eelarvamusi, mille võib-olla vanemad on kaasa andnud. Ise ta end huvikoolis näitlejana ei tunnegi. “Siin ma olen ikka see koristaja, valvuri­tädi ja tantsuõpetaja,” muigas Mägi, lisades ametid nagu kostüümide õmbleja ja aedniku.

Selleks, et kooli pidada, tuleb kõike teha. Nii on direktor ära õppinud nii mõnegi töö muruniitmisest saagimiseni. “Naeltega saan ma samuti ise hakkama, aga trell veel ootab õppimist,” märkis Mägi, kelle meelest on narr paari kruvi pärast abiväge kutsuda.

Sel aastal tähistab Mägi 60 aasta juubelit. Kooli kevadkontserdil on teine vaatus pühendatud just talle: tantsukeeles jutustatakse lugu, kuidas ta on nõnda kaugele jõudnud. Mägi tõdes, et sel aastal saab ta vast teist korda huvikooli 37 aasta jooksul saalis ühes publikuga istuda ja etendust nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles