Jannseni 200 aasta juubelit tähistatakse Vändraski

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Lydia Koidula sünnikoht Vändra lähedal on sage peatuspaik Viljandi teed pidi sõitjatele. Pildil musitseerivad mälestuskivi juures rahvamuusikud Helen ja Hanna Valk.
Lydia Koidula sünnikoht Vändra lähedal on sage peatuspaik Viljandi teed pidi sõitjatele. Pildil musitseerivad mälestuskivi juures rahvamuusikud Helen ja Hanna Valk. Foto: Ants Liigus

Suurmehe sünnipaik Vändra tähistab Johann Voldemar Jannseni 200. sünniaastapäeva homme. Rahvaga matkatakse jalgsi läbi need paigad ja rajad, mida pidi Jannsen võis eluajal käia. Kultuurimajas etendub aga juubeliks kirjutatud näitemäng.

“Retk Jannseni radadel” algab kell 15 Vändrast Viljandisse viiva maantee äärest, Lydia Koidula sünnikohast (kunagine köstrimaja) ja lõpeb Vändra kultuuripargis, kust suundutakse kultuurimajja sünnipäevatorti sööma.

Retke juht Monika Jõemaa lausus, et kuna kõnnitakse jala, piirdub ta ­alevis asuvate mälestus­märkide ja paikadega ning Võidula poole, kus Jannsen samuti koolmeistriametit pidas, seekord ei lähe. Läbi astutakse nii kirikust, kunagisest Vändra mõisnike Ditmarite kalmistult kui ka suurkuju sünnipaigast (kunagise kõrtsihoone asukoht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles