Mai kooli heategevuslik laat kogub raha õueala korrastamiseks

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu Mai kooli õpilased korraldasid möödunud kevadel koolivenna toetuseks laada.
Pärnu Mai kooli õpilased korraldasid möödunud kevadel koolivenna toetuseks laada. Foto: Urmas Luik

Homme pärastlõunal toimub Pärnu Mai koolis heategevuslik laat, mille käigus kogutakse raha kooli õueala korrastamiseks. Oma õla on lubanud alla panna ka Pärnu linnavalitsus.

Möödunud aasta kevadel koguti Mai koolis heategevuslikul laadal raha koolivenna toetuseks. "Seekord kogume raha kooliümbruse väljaehitamiseks, et lastel oleks, kus olla, liikuda ja mängida," sõnas Mai kooli huvijuht Lea Lips. Laadal saab mitmesuguseid tooteid osta ja esinevad oma kooli õpilased.

Mai kooli tulevikunägemus on, et koolimaja lõunakülg, mida piirab haljasala ja aiaga eraldatud staadion, lubab koolil luua lastele teatavad reeglid mänguruumi piiride osas. Kogu lõunaküljel asuv kasutamata ala tuleb puhastada vanast ja amortiseerunud inventarist. Seejärel on võimalik koostöös maastikuarhitektide ja projekteerijatega luua sobiv ning kindlasti vanuseliselt tsoneeritud ja vastava inventariga liigendatud poolavalik linnaruum, mis parandaks kooli välist kuvandit.

Praegu õpetajate autoparklana kasutatav lõunapoolse sisehoovi asfaltkattega ala peab kujunema õueklassiks. Koos ürituste korraldamiseks mõeldud terass-lava ja „jutupesadega“ moodustaks see tervikliku lahenduse õuetundide ja kooli ürituste läbiviimiseks.

Vana spordiväljaku keskmisse ossa planeeritakse korvpallirõngaid eri vanuses tänavakorvpallihuvilistele ja muidu spordihuvilistele. Sinna paigutatakse ka praegu põhjaküljel asetsev pingpongilaud.

Osaliselt kooli abihoone taga asuvat poolavalikku haljasala, mille mõttelise piiri moodustavad staadioni piirdeaed ja põõsad, saab kasutada mänguväljakuna esimese kooliastme mudilastele. Sisustada võiks selle ala kiikede ja ronilatega. Vanale jalgpalliväljakule soovitakse rajada vanemale kooliastmele välijõusaal ja parkuurirada ning paigutada mõned pingid suhtlemiseks ja koos muusika kuulamiseks.

Põhjaküljel asuv rattaparkla tuleb korrastada. Koos rattaparklaga vajab koostöös linnavõimuga lahendust ka õpetajate autode parkimise võimalus koolimaja põhjapoolsel küljel, Mai tänava vahetus läheduses, kus on autodele parem ligipääs tänavalt ja loogilisem koht kui päikestelises lõunapoolses sisehoovis. Arutluse all on vahetänava koolimajapoolse ääre laiendamine ja nummerdatud parklakohtade loomine kooli töötajate tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles