Maret Kommer: Meie oleme need varjatud elupäästjad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Häirekeskuse Lääne keskuse päästekorraldaja-logistik Maret Kommer teab inimelu iga sekundi väärtust.
Häirekeskuse Lääne keskuse päästekorraldaja-logistik Maret Kommer teab inimelu iga sekundi väärtust. Foto: Mailiis Ollino

Häirekeskuse Lääne keskuse päästekorraldaja-logistik Maret Kommer on väliselt suur ja südamlik, kuid leivatööd tehes valmis psüühiliselt rasketeks ­kõnedeks. Kui hädaabinumbril helistaja annab teada kolmekuuse beebi hällisurmast või traktori alla jäänud mehest, kelle pea on pooleks, ei jää pisarateks aega. Veel enne kõne lõppu lähevad teele need, kes peavad.

Kuuendat aastat häirekeskuses ametis, koputab Maretil kuklas kolm varuvarianti. Esimene neist on ajalehe püstolreporter, kes teeb fotosid ja videoid, sõidab üritusi pidi. Aga ta võiks olla kinnisvaramaaklergi, sest juurdleb kinnisvaraportaale uurides ala­tasa, miks inimesed küsivad mingite asjade eest ulme- ja teiste eest olematut hinda. Kolmas variant on kiirabiõde.

Seni toovad vaheldust tööandja korraldatavad ühisüritused. Nende ja põhitöö kõrvalt õpib Maret sisekaitseakadeemias, et jõuda päästealal kõrgharidu­seni.

Maret Kommerist kiirgab energiat ja tegutsemistahet, ta on mänginud krimiseriaalis “Siberi võmm”, tema fotosid näeb Kaitseliidu ajakirjas Kaitse Kodu, ta on parameedik ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna meditsiinirühma juht.

Lahingufotograaf – see kõlab seikluslikult. Millal fotograafia teid ära võlus?

Kõigepealt tuli minu juurde fotograafia, hiljem lahing. Lahingufotograafia sobib mulle sellepärast, et minu füüsis ei võimalda enam õppustel hüppa-karga-jookse-mänge mängida, aga fotograafina antakse mulle koordinaadid, kuhu võistlejad jõudma peavad. Arvutan kellaaja ja saan autoga sinna liikuda, otsida võistkondi, püüda neid pildile eri olukordades. Lahingufotograafi ülesanne on pildistada kaitseväe või Kaitseliidu õppusi ja üritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles