Suguvõsa soontes voolab muusika

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Jaan Endrik ja Otto-Georg Kirsi on lapsest saati kasvanud muusika sees.
Jaan Endrik ja Otto-Georg Kirsi on lapsest saati kasvanud muusika sees. Foto: Karoliine Aus

Otto-Georg ­Kirsi ja tema onupoeg Jaan Endrik Kirsi on üles kasvanud muusika sees. Kui poisid nooremad olid, oli Otto-Georg, kes mõni aasta vanem, tihti oma onupojale lapsehoidja eest. “Kõik korrad, mil tal külas käisin, läksin koju mõne uue lauluga, mis mind kummitas,” muigas Jaan Endrik, keda sugulase pillimäng ennastki kitarri õppima ajendas.

Jaan Endriku muusikutee algas juba lasteaia viimases rühmas, mil ta ühel päeval multikat vaadates lõpulaulule kahvlitega rütmi kaasa toksis. “Seda nägi mu ema, kes ütles: kui tahad trummi mängida, siis paneme su muusikakooli,” meenutas muusik. Esimesse klassi astunud, läks ta Audru kooli muusikaosakonda trumme õppima. Peagi lisandus kitarrimäng.

Juba neljandas klassis pani ta koos sõpradega kokku esimese bändi. Praegugi on seal kaks liiget samad – Jaan Endrik ja Tanel Vaikjärv. “Meie bändist on läbi käinud sellised inimesed nagu Siim Tammearu, kes praegu mängib tipptasemel võrkpalli, ja Silver Orissaar, kes teeb praegu soolokarjääri,” jutustas Jaan Endrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles