Pillerpalli koolieelikud: ööbimine lasteaias, seda tasub oodata!

, Pillerpalli lasteaia õpetaja
Copy

Pärnu Pillerpalli lasteaial on aastatepikkune tava: vanema rühma lastele korraldatakse meeldejääv päev toredate tegemiste ja lasteaias ööbimisega. Sel aastal jäid ööbima Muumitrollide rühma 6-7aastased lapsed. Lastele üllatuseks oli planeeritud hulk põnevaid tegevusi.

Esimene üllatus oli õppekäik sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledžisse Paikusel, kus meid võtsid vastu neli politsei kadetti, õppedistsipliini vanemspetsialist Triinu Laos, referent Sirle Kodasma ja kolledži direktor Kalvi Almosen. Kohale jõudnud, panid lapsed kiirelt tähele, et kadetid ja Muumide lapsed näevad oma vestides kummaliselt sarnased välja, ja nii tehtigi komplimente üksteiste vestide kohta. Siis toimus laste ja mundrikandjate vahel tore dialoog. Muumidelt küsiti, mida politsei nende arvates teeb. Vastuseid tuli erinevaid: püüab pätte, paneb puhuma, teeb trahvi, reguleerib liiklust, käib lasteaias õpetamas.

Edasi liikusime klassiruumi, kus kadetid rääkisid politsei vormirõivastusest. Eriti põhjalikult kuulsime märulipolitsei vormist ja töövahenditest, mille hulka kuuluvad muuhulgas kuulivest, nui, käeraud, kilp, vile, kummikindad jms.

Kui kohale jõudis politsei patrullauto, said kõik soovijad autosse istuda ja selle sisemust uurida. Korduvalt prooviti vilkurite ja sireenide korrasolekut. Pärast põhjalikku autoga tutvumist näidati ja tuvustati teisi töövahendeid, mis iga päev autos kaasas on. Kadettidelt kuulsid lapsed toredaid jutte, miks keegi on politseinikuks otsustanud hakata. Selgus, et tihti on eeskujuks olnud vanemad.

Lõpetuseks sai tutvuda politsei- ja piirivalveameti muuseumi osaga, mis pakkus täiskasvanutelegi põnevat meenutamist Eesti politsei algusaastatest. Kokkuvõttes võeti Pillerpallikaid vastu soojalt ja kohtumise kohta saab öelda vaid kiidusõnu.

Pärast sellist lahedat õppekäiku võtsime ette pika bussisõidu. Lasteaias tagasi, täitsime kõhu lõunaga ja erilise päeva puhul jäi tavapärane lõunane puhkamine ära. Selle asemel ootas lapsi üllatus number kaks.

Koostöös lapsevanematega oli lasteaeda kutsutud näomaalija ja õhupallidest loomade meisterdaja Alice Laanemaa. Iga Muumi sai oma vabal valikul öelda tegelase, keda soovib oma näol näha. Kuna laste fantaasia on lõputu, valiti tegelasi alates karudest ja liblikatest kuni libahuntide, haide ja dinosaurusteni välja.

Näod eriliste kunstiteostega kaetud, seadsime end kolmandale üllatusele, Rannapargi mängualale. Vana-Sauga bussipeatuses korraldasid lapsed omal algatusel tuttava tantsumängu “Ära karda”. Kuigi peaaegu kõik lapsed olid Rannapargi mängualal koos vanematega käinud, oli siiski hoopis teine asi olla seal koos oma rühmaga. Pärast superlahedat mängimist jalutati koos promenaadil ja sulistati kättpidi purskaevuski.

Väsinult, aga rõõmsana seadsime sammud tagasi lasteaeda. Ees ootas kaua oodatud ainulaadne püsside ja mõõkadega sõjamäng, kust ei puudunud ka “esmaabi” ja “parameedikud”. Kuna rühma üks lapsevanem on tihedalt seotud meditsiiniga, said lapsed vabalt ja päris elutruult plaasterdada, siduda, süstida ja stetoskoobiga kuulata.

Sõda peetud ja haavad ravitud, oli järg grillimise käes. Õhtu nael oli aga jäätisemasin, kust iga laps sai pehme jäätise. Kõht täis, hakkasime sättima öödiskole, mille riietumisetikett näeb alati ette pidžaamat.

Õpetaja Marve oli uurinud, millised lood ja esitajad on lastele kõige meelepärasemad, ja sellest lähtuvalt koostanud esitusloendi. Esitamisele tulid Gangnam Style, Dynoro Gigi D´Agostino In My Mind jpt, mille saatel valguspulkadega maruliselt tantsiti.

Õhtul näksiti kõike maitsvat, mida iga pere oli oma lapsele kaasa andnud. Enne magama minekut vaadati veel multikaid ja pärast südaööd oligi aeg hakata väsinult, aga õnnelikuna magama sättima.

Kaua oodatud öö lasteaias sai omal nahal läbi tehtud ja sõprussidemed on veelgi tihedamad kui kunagi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles