Panka kogutud matuseraha ei pruugi kohe kätte saada

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Arvestades seda, milliseks äriks on kujunenud matused, ei ole tänapäeval üldse imekspandav, et eakad endale ise matuseraha koguvad.
Arvestades seda, milliseks äriks on kujunenud matused, ei ole tänapäeval üldse imekspandav, et eakad endale ise matuseraha koguvad. Foto: shutterstock.com

Paljud eakad inimesed koguvad endale matuseraha. Kui nad korjavad seda pangakontole, peaksid lähedased kindlasti silmas pidama mõningaid nüansse. Näiteks: kas ja kuidas saab lähedase surma korral pangast kätte tema kogutu?

Kui nädala eest suri Terje Behrsi ema, Pärnu haigla pikaaegne ja tunnustatud patoloog Järvi Tähtla, tabaski Behrsi pangas halb üllatus. Nimelt kogunud tema ema endale matuseraha. Konto olnud ühiskasutuses, küll ema nimel, kuid Behrsil oli selle haldamiseks volitus. Nüüd, kui ema surnud, on tütar hädas nii olmekulutuste tasumise kui matuste korraldamisega. “Me emaga ei osanud arvata, et sellised takistused tulevad. See on praegu täielik sukasääre kampaania,” tõdes Behrs. Talle tuli üllatusena, et volitus kaotab seaduse järgi kontoomaniku surma korral kehtivuse ja ühtegi senti sealt enam niisama kätte ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles