Jalmar Vabarna oma „Tõde ja õigus“: võsas kodutalu muutus kontserdipaigaks  

Laura Vadam
, reporter
Copy
Muusik Jalmar Vabarna ostis pärast ülikooli lõpetamist kodukanti talu, mille kallal on  tasapisi nokitsenud. Küünis korraldab ta iga suvi kontserte. 
Muusik Jalmar Vabarna ostis pärast ülikooli lõpetamist kodukanti talu, mille kallal on  tasapisi nokitsenud. Küünis korraldab ta iga suvi kontserte. Foto: Lilli Tölp

Keskmine kultuurikorraldaja mõtleb, kas majas on elektrit, esinejatel veepudelid ja publikul turvaline. Oma talu küünis kontserdipaiga avanud muusik ja niisama aktiivne Jalmar Vabarna mõtleb aga, kas muru on ilus ja tallamata, lillepeenar sirge, kohaliku kopamehe kaevatud tiik vett täis, katus pea kohal ja siin-seal istuvatest mätastest lahti saadud.

“Tegelesin muusikaga ja mõtlesin ikka, kui tore oleks olla sellise koha peremees: võõrustada teisi muusikuid, elada mõnusat seltsielu ja panustada kohalikku kultuuriellu,” meenutab Vabarna, kes mõistis pärast esimest niitmist, et üksi ta talu üles ei vuntsi. “Hein ulatus üle pea.” Ent see ei saanud kultuuriküüni unistuse täitmisel takistuseks, vaid vaheetapiks. Nii korraldas mees koduõuel esimesed talgud aastal 2012. Tööd jätkus kaheks järgmiseks suvekski, mil üle 100 sõbra ulatas abikäe, niites, põletades ja arutledes, kuidas koht ellu äratada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles