Paikuse rahvas läheb pühapäeval kooli

Pärnu Postimees
Copy
Perepäeval saab aega veeta, osaledes eri töötubades ja spordivõistlustes.
Perepäeval saab aega veeta, osaledes eri töötubades ja spordivõistlustes. Foto: Urmas Luik

Lastekaitsepäeva ürituse korraldamine on Paikusel traditsioon. Põhi- ja huvikool, raamatukogu, spordi- ja noortekeskus ja selle õu avatakse päevaks eri vanuses huvilistele, kes soovivad võtta osa töötubadest kas meisterdades, maalides, sportides või end harides.

Kohalikud kokandusringi noored kutsuvad külla kohvikusse Trühvel. Ühtlasi annavad Paikuse noored kontsertetenduse “Laps ja lapsepõlv”. Kuuleb nii eestikeelset luulet kui funkansamblit Arg Part. Samuti tutvustatakse kiviaja õpperaja äppi. Aktiivsemad huvilised saavad end proovile panna eri pallimängudes ja kettagolfis. Pärastlõunal toimuvad droonijuhtimise lahtised meistrivõistlused.

Töötube leidub suurematele ja väiksematele: Vene rahvatantsude õppimine, paelte punumine, mälumäng “EV 100”, muinasjuttude mõistatamine ja dramatiseerimine, täringud ja QR-koodid, VR (virtuaalreaalsus). Rulapargis tegelevad lastega Raba 5 noortekeskuse juhendajad.

Külla tulevad Ahhaa teaduskeskus kavaga “Põlemise keemia”, politsei, Sindi päästekomando, häirekeskus ja Kaitseliit. Huvikoolis saab osaleda Silvia Sirge naeruteraapia lühikursusel. Perekond Seeder korraldab raamatukogus kaks loengut: “Tasakaaluõpetus – inimest toetav feng shui” ja “Gamaatria” ehk numeroloogia.

Nii kontserdid kui töötoad-loengud on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles