Nädalast jäi kõlama: Brüsselisse!

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Foto: Andres G. Adamson

Euroopa Parlamendi valimised on nädalatagune minevik ja kes midagi on kommenteerida tahtnud, on sõna öelnud. Loetud valimisanalüüsidest pean kõige ülevaatlikumaks ja kokkuvõtvamaks Toomas Alatalu kirjutist Pärnu Postimehes “Valijate “ei” suurte kokkumängule ELis” (PP 30.05). Üleeilne lehelugu annab küllalt hea pildi sellest, mis nende valimistega muutus nii Euroopas kui Eestis.

Kuus Eestist valitud rahvaesindajat võivad hakata kohvreid pakkima. Olgu siinkohal korratud häältenumbrid 29. mai seisuga, sest loodetavasti on nüüd üle- ja korduslugemised sedelitega tehtud. Marina Kaljurand (Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), 65 549), Andrus Ansip (Reformierakond (RE), 41 017), Urmas Paet (RE, 30 014), Yana Toom (Keskerakond, 26 990), Jaak Madison (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, 22 819), Riho Terras (Isamaa, 21 477) ja Sven Mikser (SDE, 2886).

Jätkuvalt peavad eurooplased kannatama brittide pärast, sest kas nad lahkuvad ­Euroopa Liidust ja kui, siis millal, on endiselt segane peaminister Theresa May oodatavast tagasiastumisest hoolimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles