Idas tugevnev kõrgrõhuala toob lõõskava suveilma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suvesoojus, mis uuel nädalal Eestisse jõuab, ulatub paiguti 30 kraadini.
Suvesoojus, mis uuel nädalal Eestisse jõuab, ulatub paiguti 30 kraadini. Foto: Sille Annuk

Eeloleval nädalal muutub kõrgrõhkkond Venemaal tugevamaks ja suvesoojus, mis selle serva mööda Eestisse jõuab, ulatub neljapäeval paiguti 30 soojakraadini.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva Põhja- ja Kesk-Eestis vahelduva pilvisusega ilm ning kohati sajab hoovihma. Lõuna-Eestis on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub lõunakaaretuul 4-10, saartel ja läänerannikul edela- ja lõunatuul puhanguti kuni 14 m/s. Hommikuks tuul nõrgeneb. Sooja on 12-17 kraadi. Teisipäeva päeval on mandril päikesepaisteline, saartel ja läänerannikul aga vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub valdavalt edela- ja läänetuul 2-8 m/s. Sooja on 25-28, saartel 19-25 kraadi, rannikul kohati 16 kraadi.

Kolmapäeva öösel on selge sajuta ilm. Puhub lõunakaaretuul 1-6 m/s. Sooja on 11-16 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 2-7 m/s. Õhtuks pöördub tuul kagusse. Sooja on 25-29, rannikul paiguti 17 kraadi.

Neljapäeva päeval on selge sajuta ilm. Puhub kagu- ja idatuul 3-8 m/s. Sooja on 14-17 kraadi. Neljapäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati võib sadada hoovihma. Puhub kagu- ja idatuul 3-8 m/s. Sooja on 25-30, rannikul paiguti 20 kraadi.

Märksõnad

Tagasi üles