Suurejõe raamatukogu kolib ruuminappuses Juurikaru kooli

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Üle 100 aasta vanuses puumajas pole põrandapinda lahedalt käes.
Üle 100 aasta vanuses puumajas pole põrandapinda lahedalt käes. Foto: Urmas Luik

Paarisaja elanikuga Suurejõe külast raamatukogu viimine paari kilomeetri kaugusele Säästla külla Juurikaru koolimajja on löönud kohalikud kihevile, sest ametnikud ei selgitanud kogukonnale varakult ümberkorralduse vajadust ja kooli hoolekogu on mures süveneva ruuminappuse pärast.

“Suurejõe küla elanike ar­vamust ei küsitud seetõttu, et raamatukogu teeninduspiirkond ei ole ainult Suurejõe, vaid ka ümberkaudsed külad,” vastas Põhja-Pärnumaa vallavanem ­Jane Mets.

Halinga, Tootsi ja Vändra vallast ning Vändra alevist moodustunud Põhja-Pärnumaa vallas viidi raamatukogud ühe juhtimise alla ja tänavu 1. märtsist on ametis Põhja-Pärnumaa raamatu­kogu direktor Monika Jõemaa.

Suurejõe raamatukogu asub bussipeatuse lähedal Mustaru teel kolhoosiaegses kortermajas alumisel korrusel. Juhataja Elvira Varriku sõnade kohaselt on piirkonna lugejad ümberkolimisest teadlikud ega tee sellest probleemi, sest kahte küla ühendab kergliiklustee ja rattasõidu­fännina hakkab ta uues töökohas käima oma liiklusvahendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles