Pärnu räpipunt EPT ja Kohtla-Järve noored riimiseadjad vahetavad suvepealinnas kogemusi

Laura Vadam
, reporter
Copy
Kohtla-Järve noorte räpipunt Syge Gang.
Kohtla-Järve noorte räpipunt Syge Gang. Foto: Erakogu

Täna avatakse Pärnu vähemusrahvustele üheks päevaks keelekohvik Räpi Ka. Suvepealinna on kutsutud Kohtla-Järve punt Syge Gang, keda võõrustab siinkandis vana kooli räppi viljelev EPT.

Integratsiooni sihtasutuse Narva eesti keele maja projekti eesmärk on räpi ajaloo ja muusika kirjutamise kõrval arendada võõrkeeleoskust ja arendada koostööd. Augustis sõidavad meiekandi räpparid sinna.

Sihtasutuses töötava õpetaja Krismar Rosina hinnangul ei tunta Eestis venekeelset räppi nii hästi, kui võiks. Vene riimiseadjaid on tema arvates tegelikult palju.

Ahtme gümnaasiumi huvijuhina töötanud Rosin märkas, et õpilastel tuleb räppimine hästi välja. “Syge Gangi esimesel kontserdil oli kohal lausa 120 inimest. Hea, et kool õhku ei lendanud,” naljatas õpetaja. Samuti avaldas ta, et EPT on soovinud Narvas pikalt esineda. Nii toob ta viimaks kaks punti kokku, lootes, et Pärnus võetakse paremini vastu vene räppi, Ida-Virus aga eestikeelset.

EPT liige Kasper Koodi usub, et loominguline ja igasugune muu koostöö artistidega on põnev ja värskendav. “Elame ühes riigis ja huvitume samast kultuurist. Selline projekt võib olla hea motiveerija. Koostöö viib nagunii edasi,” arvab ta. Meiekandi mehed tutvustavad kolme päeva jooksul külalistele Pärnut, oma stuudiot ja muusikat.

Keelekohvik algab täna keskpäeval Strandis. 

Pärnu vana kooli räpi kooslus EPT võõrustab täna Kohtla-Järve noori. Septembris sõidavad aga nemad Ida-Virumaale.
Pärnu vana kooli räpi kooslus EPT võõrustab täna Kohtla-Järve noori. Septembris sõidavad aga nemad Ida-Virumaale. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles