Haakriste ja sõimu täis soditud laulupeo installatsioon sai puhtaks

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Eile öösel või üleeile hilisõhtul rikutud südamekujuline laulu- ja tantsupeo installatsioon sai eile õhtuks taas puhtaks.
Eile öösel või üleeile hilisõhtul rikutud südamekujuline laulu- ja tantsupeo installatsioon sai eile õhtuks taas puhtaks. Foto: Tori vald

Eile õhtuks saadi Toris vandaalide rikutud südamekujuline installatsioon puhtaks.

“Laulu- ja tantsupeo installatsioon on taastatud! Suur tänu kõikidele abilistele!” kirjutati eile õhtul Tori valla Facebooki lehel. Postituses lisati, et meeletu tagasiside sotsiaalmeedias annab märku sinise südame tähenduse kordaminekust paljudele.

Tori vallavanem Lauri Luur teatas eile pärastlõunal, et veel on selguseta, kes näotu teoga hakkama sai, ent juba on vihjeid ja nii valla korrakaitseametnik kui politsei uurivad neid. Samuti vaadatakse üle valvekaamerate salvestised, et pahategija välja selgitada. “Seal on eri suundades majadel valvekaamerad olemas,” sõnas vallavanem.

Laulu- ja Tantsupeo SA teabejuht Sten Weidebaum kõneles skulptuuri püstitamise eel, et installatsioonid toovad Eesti laulu- ja tantsupeo juubeliaasta inimestele oma kodupaigas lähemale ja tuletavad meelde nii juubelipidu kui neid olulisi väärtusi, mida laulu- ja tantsupeoliikumine on juba 150 aastat kandnud.

Samalaadsed installatsioonid paiknevad veel Tallinnas, Viljandis, Elvas, Tartus ja Muhu saarel. Plaan oli, et need jäävad linnakeskustesse püsima pärast suvist laulu- ja tantsupidugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles