Keskkonnainspektsiooni juht Olav Avarsalu: Inspektor, keda ei kritiseerita, tundub natuke kahtlane (1)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
“Ma pole kindel, kas olengi poliitiku tüüp,” ütleb Olav Avarsalu mõtlikult, kui uurida, kas tippametnikuna on ta taas poliitiku ­leiva peale mõelnud.
“Ma pole kindel, kas olengi poliitiku tüüp,” ütleb Olav Avarsalu mõtlikult, kui uurida, kas tippametnikuna on ta taas poliitiku ­leiva peale mõelnud. Foto: Mailiis Ollino

Selle aasta algusest võttis kunagine Pärnu abimeer ja pikaaegne keskkonnainspektsiooni (KKI) peadirektori asetäitja Olav Avarsalu enda kanda keskkonnapolitseinike armee juhi ülesanded. Seniks, kuni selgub järgmine inspektsiooni peadirektor. Nimetatud armee juhtimine pole kerge. Klaarida tuleb nii jäätmekäitluse prohmakaid kui võidelda röövpüüdjate ja töökohal kestva leitsakuga, kuna peakontorit haldav Riigi Kinnisvara AS ei ole aasta jooksul suutnud jahutusseadmeid korralikult tööle panna. “Loodetavasti saab uus riigimaja varsti valmis,” ütleb Avarsalu intervjuu eel lootusrikkalt.

Pea kogu karjääri keskkonnateemadega tegelnud tippametnik rääkis, kuidas reageeris osa töötajaist inspektsiooni Tallinnast eemale kolimise ideele, miks ta ei suuda veenda oma naist pakendijäätmeid avalikesse konteineritesse viima ja milline RMK tegevus teda murelikuks teeb.

Te käisite kümme aastat Pärnu lähistelt pealinna tööle. Nüüd olete juba aasta kodulinnas. Olete rahul?

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles