Üks Buss - alternatiivpärl klubipiirkonnas

Laura Vadam
, reporter
Copy
Suvel toimuvad reedel ja laupäeval rahvarohked kontserdid.
Suvel toimuvad reedel ja laupäeval rahvarohked kontserdid. Foto: Alina Birjuk

Juba kuuendat suve seab end Pärnu Hommiku tänava hoovis sisse tume­roheline kahekorruseline buss. Kohvik, baar ja kontserdipaik ratastel, nagu märgivad eestvedajad, muutub igal tipphooajal ööelu keskpunktiks. Vaid mõnesaja meetri raadiuses tegutsevad öölokaal Kassa, puhvet A.P.T.E.K., klubid Vaarikas ja Püramiid, karaokebaar Coco Loco ja kohvikud-pubid.

Üks Buss see-eest on kui mini-vabaõhulava, eelistades alternatiivsemat muusikat ja kutsudes suvel igal reedel ja laupäeval esinema nii kohalikke kui kogu riigis tuntud artiste. Kõlab rokk, bluus, džäss, pop ja rock’n’roll. Pärnakatest korraldajate sõnutsi üritatakse murda levinud arusaama, et ettevõte peab leidma oma sihtrühma ja sellele truuks jääma.

"Meie sihtrühm ei põhine inimeste vanusel, ühiskonnagruppi kuulumisel või eelistusel, vaid pigem suhtumisel. Kõik, kes on viisakad ja soovivad nautida meeldivat õhkkonda," selgitas juhatusse kuuluv Eleri Kurvet. Berliinis paiknev Kurvet tõi võrdluseks oma praeguse kodukandi, rääkides, et seal on igati tavaline näha külg külje kõrval istumas eri ­eagrupist, rassist ja sotsiaalsest rühmast inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles