Galerii: Maria talu hobuvõistlused pakuvad silmailu ja kutsuvad kaasa elama

Copy

Pärnu kesklinnast veerandsaja kilomeetri kaugusel Maria talus kestavad kahepäevased ratsavõistlused, kus seekord võetakse mõõtu kooli- ja takistussõidus.

Kohal on ratsasportlased kogu Eestist, Maria talu peremehe Enn Ranna kinnitusel on neid sadakond.

Tänane päev on takistussõidu päralt. Ratsutajaid on igas vanuses, nooremad kümneaastased. “Ratsutamises vanusepiirangut ei ole, peab olema tahtmist ja vanemate tugi,” lausus Rand.

Laupäev oli pühendatud koolisõidule. Eesti ratsaspordi liidu kodulehel kirjeldatakse koolisõitu järgmiselt: see on võistlusala, kus ratsanik sooritab aiaga piiratud väljakul ettenähtud järjekorras teatud harjutused kolmes liikumisviisis: sammus, traavis ja galopis.

“Eilne päev möödus hästi. Hea meel, et väljaku üle ei kurdetud. Kaasa aitas mõni päev tagasi tulnud paduvihm, mis leotas väljakud üle, seeläbi säilis niiskus,” kommenteeris Rand. “Koolisõitjad on kõige pretensioonikamad ratsutajad.”

Maria talus on vahelduva eduga hobustega tegeldud oma 100 aastat. Esimesed ratsaspordivõistlused korraldati 1996. aastal.

Pealtvaatajatele on sissepääs prii, nii et kellel huvi, võib minna hobuseid vaatama ja sportlastele kaasa elama. Täna vältavad võistlused hilisõhtuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles