Pimedana katamaraanil kõõlumas: “Nüüd oleme kitsas vahes, kus ühel pool on meri. Kas sa kardad?”

Copy

Rahvusvahelise humanitaarprojekti “Hinge purjed” raames sildus pühapäeval Pärnu jahisadamas katamaraanpurjekas, mille pardal reisib seltskond vaegnägijaid ja pimedaid mitmest riigist.

Hommikupoolikul külastas laeva seltskond Pärnu pimedate ühingut, kus tehti tutvust kohalike ühingu liikmetega, vahetati kogemusi ja tutvustati projekti. Külalisi tervitas Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Tõnu Poopuu. Lõunast tutvusid pardalolijad nii Lätist kui Venemaalt Pärnu linnaga ja hiljem tegid võõrustajatele väikese lõbusõidu Pärnu lahel.

Projekt “Hinge purjed” sai alguse 2011. aastal. Selle eesmärk on arendada rahvusvahelist koostööd, anda puuetega inimestele võimalus teha purjesporti. Näidates seeläbi, et puue ei ole takistus, hea tahtmise korral saab harrastada ekstreemsemaidki spordialasid. “Kõike on võimalik õppida. Kui oled enesekindel, võid teha kõike,” ütles sünnitrauma tagajärjel pimedaks jäänud ja juba teist aastat kõnealuse projekti raames merereisil lätlanna Vlada Hmelevska, kes andis mulle kohe klapid kätte ja käskis need ette panna, et mulle siis pimesi purjekal tiir teha. Tegin seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles