Krossiautod kihutasid Taali rajal

Joel Kukk
Copy
Pärnu autosportlane Vahur Kupper kerkis Taali etapi võiduga superkrossi karikasarja liidriks.
Pärnu autosportlane Vahur Kupper kerkis Taali etapi võiduga superkrossi karikasarja liidriks. Foto: Pille Russi

Sõiduautode Erki Spordi superkrossi karikasarja etapil jahtisid Eesti ja Läti võidusõitjad Taalis Pärnu auhinnapoe karikaid.

Esikveoliste autode klassis pani nii eelsõitudes kui finaalis oma paremuse maksma Opel Astrat taltsutav Tauri Jaanson, teiseks tuli Eno Kriibi (Volkswagen Golf II) ja kolmanda koha vääriliselt kihutas Siim Ots (Volkswagen Golf III). Tagaveoliste autode arvestuses oli kiireim Kauri Metsaots (VAZ 2105), võitjale järgnesid Kris Hahn (BMW 318) ja Silver Viilas (BMW 318).

Vabaklassis pidi nii kvalifikatsiooni kui kaks eelsõitu kindlalt võitnud Ainar Arula (Mitsubishi Lancer EVO 6) finaalis mõru pilli alla neelama, kui tema sõiduk jäi tehniliste probleemide tõttu rajale seisma. Etapivõidu noppis Sten Sander (Subaru Impreza), teise auhinna teenis superkrossi sarjas debüüdi teinud Kalle Klemmer (Volkswagen Golf II) ja kolmanda kohaga pidi leppima Arula.

Rahvakrossi klassis oli taas parim Vahur Kupper (Opel Kadett), talle järgnesid Rainis Tiri (Ford Puma) ja Kevin Allik (Mazda MX3).

Krosskartide finaalsõidus tuiskas esimesena finišisse üllatusmees Karl Martin Miliste, kannul Marti Sepp ja valitsev Eesti meister Laur Langeproon.

Pika ja sündmusrohke võistluspäeva viimases vaatuses, seitsme ringi pikkuses superfinaalis oli kiireim Margus Suigusaar (Opel Astra), teise auhinna teenis Rainis Tiri ja kolmandaks tuli Kevin Allik.

Superkrossi karikasarja järgmine etapp sõidetakse 28. juulil Laitse rallipargi rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles