Multitalent Toomas Kuter laulab kodanikumajas

, Pärnu linnakodaniku maja perenaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale laulmise tuntakse Kuterit Klaudia Taevi nimelise konkursi vedajana.
Peale laulmise tuntakse Kuterit Klaudia Taevi nimelise konkursi vedajana. Foto: Ants Liigus

Laupäeva pärastlõunal on kõik huvilised oodatud Pärnu linnakodaniku majja kohtuma 2011. aasta Pärnu muusikapreemia laureaadi Toomas Kuteriga.

Üritustesarja “Muusade puudutus” seekordne külaline on pärnakas, ehkki viimasel ajal on ta esinemis- ja esindamisreisidel sattunud vist rohkem väljapoole Eestit.

Kuteri soojatämbriline bariton on kõlanud paljudes paikades nii eesti- kui võõrkeelse publiku ees, sealhulgas Peterburis, Moskvas, New Yorgis ja Pariisis.

Laupäeval loodame kuulda laulja muljeid äsjaselt Itaalia reisilt ja esinemisest Vatikanis.

„Eesti multitalent vallutab maailma,“ kirjutati mõni aasta tagasi Eesti Päevalehes.

Ja nii see ju on, sest Toomas Kuter on tõesti mitmekülgse loomevõimega inimene. Ta on tunnustust leidnud laulja, luuletaja, kirjaniku ja kontserdikriitikuna.

Tema sulest on ilmunud luuleraamatuid ja muinasjutte, neid on tõlgitud mitmesse keelde ja need on toonud talle tuntust väljaspool eesti keeleruumi.

Kuteri loomelaad ja loomingu tonaalsus näivad olevat eriti hingelähedased vene lugejatele ja ta on Venemaa regioonidevahelise kirjanike liidu liige. Ise on Kuter öelnud, et tema looming on kiidulaul armastusele, romantikale, iseolemisjulgusele ja aadellikele aadetele.

 Seekordsele kohtumisele toob Kuter kaasa kimbu laule oma rikkalikust repertuaarist, klaveril saadab teda Pärnu tuntud pianist Tõnu Rein.

Pääs kohtumisele on prii, istekoha kindlustamiseks on tarvis varuda vabapääse kodanikumajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles