Tahe ja julgus toovad Kasemetsa talu kasvandikele kuldseid karikaid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Lääne-Siberi laikade kasukate värv varieerub, nende jahikoerte kasvatamisele on pühendunud MTÜ Eesti Jahikoerte Tõuühingu juhatuse esimees Tõnu Väli.
Lääne-Siberi laikade kasukate värv varieerub, nende jahikoerte kasvatamisele on pühendunud MTÜ Eesti Jahikoerte Tõuühingu juhatuse esimees Tõnu Väli. Foto: Mailiis Ollino

Lumivalge kasukaga ergas Veja ja tema vend Voltas on rahvusvahelised tšempionid, kelle karikate, medalite ja rosettide kogu ulatub mitmekümneni. Ega nad ise oma saavutusi üles loegi, sest mõlemad on Lääne-Siberi laikad, keda tulemusteni aitavad hea ­nina ja julgus. Nad ei karda metssiga ega karu ja peatavad põdra, kuid koduõues hoiavad lõuad koos.

Veja ja Voltase nagu nende paarikümne liigikaaslase peremees on MTÜ Eesti Jahikoerte Tõuühingu juhatuse esimees ­Tõnu Väli, kelle kodu jääb suvepealinna südamest pooletunnise autosõidu kaugusele.

Venna jutu peale

Saaremaal sündinud ja kasvanud Tõnu leidis Kasemetsa talu vanema venna telefonijutu peale, et Ermistus on roheline maja müügis. Kui võimalik ostja seda esimest korda suvel vaatama tuli, ei paistnud teeäärne hoone võsast väljagi, aga koht kõnetas. Tagantjärele mõtleb Tõnu, et esimest ja viimast korda ostis ta vana maja, sest kogemusele tuginedes on ­parem ehitamisega kohe nullist alustada. Sellepärast, et vana ­maja juures tuleb arvestada selle eripäraga ja aknaid, seinu, vahelagesid ei saa isetahtsi ümber teha. Kunagise puusepa töö ja pööningu toolvärgid üllatasid Aaviku talust pärit saarlast, sest tema silm polnud varem selliseid näinud. Aga üllatusi jagus õueski, kus omal ajal istutatud 100 õunapuust vaid mõni eluvaimu ilmutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles