Hansapäevad tulevad 19. korda

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Hansapäevad võimaldavad kutsuda kord aastas Pärnusse põnevaid keskaja muusika tutvustajaid, nagu oli seda mullu suvel veelaval mänginud Moskva harfiansambel.
Hansapäevad võimaldavad kutsuda kord aastas Pärnusse põnevaid keskaja muusika tutvustajaid, nagu oli seda mullu suvel veelaval mänginud Moskva harfiansambel. Foto: Mailiis Ollino

Tuleval reedel ­algavad Pärnu hansapäevad toovad Valli­kääru aasale ja Munamäele ligemale 400 kaupmeest Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Ukrainast ja Valgevenest. Keskaja turg võimaldab tuua siia hulganisti keskaegset muusikat, tantsu ja teatritki – kolmel päeval kõlab hommikust õhtuni üle 80 kontserdi, näeb nii rüütliturniire kui tuleetendusi.

Juba mitu aastat on Pärnusse kohale sõitnud keskaja teater Vir Valgevenest. Igaks aastaks on nad ette valmistanud uued numbrid ja lubanud seekord turuliste ette tuua tehniliselt keerukamad akrobaatilised trikid. Ühtekokku annab teater kuus etendust ja need ei ole ühesugused, mistõttu tasub neid mitu korda vaatama tulla.

“Oleme pööranud oma pilgu ka Soome poole. Ja sealt tuleb meie juurde Põhjamaa folklooriga hästi seostuv kaheksaliikmeline ansambel Ratatosk. Ma arvan, et nad on hästi põnevad,” lausus korraldaja Mart Tõnismäe. “Torupillide ja trummidega jõulisemat keskaegset muusikat aga toob meile samuti nii kuue- kuni kaheksaliikmeline ansambel Teufelstanz Moskvast Venemaalt.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles