Suvevaheajal õpilaspiletita jäänutel tuleb muretseda ühiskaart

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kui õppur kasutas ainsa bussikaardina elektroonilist õpilaspiletit ja see võeti kooli lõpetades temalt ära, võib hankida isikustatud ühiskaardi.
Kui õppur kasutas ainsa bussikaardina elektroonilist õpilaspiletit ja see võeti kooli lõpetades temalt ära, võib hankida isikustatud ühiskaardi. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi õpilase staatus ja tasuta bussisõit säilivad põhikoolilõpetajatele suvelgi, on ühistranspordi kasutamine tekitanud vanemates küsimusi alates sellest, kuidas laps tõestab bussis piletit küsides, et ta on õpilane, kui Pärnus põhikooli lõpetamise järel võeti temalt õpilaspilet ja uue saab ta alles sügisel gümnaasiumist.

Õpilaste suvise bussisõidu ja sooduspileti ostu võimalusi selgitas Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuk. Tema sõnade kohaselt on nii, et kui õppur kasutas ainsa bussikaardina elektroonilist õpilaspiletit ja see võeti kooli lõpetades temalt ära, võib hankida isikustatud ühiskaardi.

Pärnu linnas ja maakonnas toimib ühiskaart, mille õpilane saab osta ­kahe euro eest bussijaamast, R-kioskist, Selveri infoletist või postkontorist. Ühiskaardi saab ilma rahata isikustada internetis www.parnu.pilet.ee või ühe euro eest kaardi müügikohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles