Suursõit meelitab Pärnusse kaheksa riigi ringrajaässad

Joel Kukk
Copy
Eksootiliste Legends-klassi autode võidukihutamised pakuvad ohtralt teravaid elamusi.
Eksootiliste Legends-klassi autode võidukihutamised pakuvad ohtralt teravaid elamusi. Foto: Pille Russi

Tehnikaspordifännid saavad laupäeval ja pühapäeval nautida Auto24ringi nime kandval ringrajal Baltikumi ja Põhjamaade autosportlaste ja mootorratturite võidukihutamisi.

Estonian Grand Prix 2019 võidusõidu peakorraldaja Toivo Asmer rääkis, et kahel päeval jahitakse ringrajal nii Põhja-Euroopa, Soome, Baltimaade kui ka Eesti meistrivõistluste punkte.

“Pärnusse tuleb üle 160 võidusõitja, esindatud on kaheksa riiki,” teatas Asmer. “Pealtvaatajatele pakuvad teravaid elamusi võimsate Lamborghinide, Porschede, BMWde ja GT Open klassi autode sõidud, samuti atraktiivsete Legendsite ja ajalooliste vormelite võistlus. Põnevust lisavad kaks motoringraja tippklassi, Superbike ja Superstock 600, aga kindlasti pakuvad kaasaelamisvõimalust ka kõige nooremad sõitjad klassis Mini GP-100.”

Tuntud ringrajaässadest tulevad rajale Raimo Kulli, Markku Blomqvist, Valters Zviedris, Uldis Timaks, Tommi Haru, Andre Kiil, Hannes ja Tõnu Soomer, Jesper Holm, Raimo Kesseli, Marko Rantanen ja Toni Lähteenmäki.

“Auto24ring on võimsatele V8 Thunder ja The Gran Tourismo autodele ideaalne ringrada,” märkis Soome äss Mika Mäkinen. “Me saame siin ära kasutada kogu autode võimsuse ja kiiruse ning samal ajal pakub ringrada ise sõitjatele ohtralt väljakutseid.”

Ringraja territooriumil on meelelahutusala, kus tegevust jagub nii lastele kui ka täiskasvanutele: alates elektrikartide demonstratsioonist, lõpetades tasakaaluliini ja teiste mängudega ning bändiga laupäeva õhtul.

Laupäeva keskpäeval algavat võistlust saab jälgida Kanal 12 ja Postimees online’i vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles