Annely Akkermann: Ratas juhib riiki nagu Viisitamm Pärnu linna (2)

Annely Akkermann
Copy
Jüri Ratase eelmise valitsuse ajal, 2018. aastal tõsteti püsikulud nii kõrgeks, et aasta lõppes 1,4protsendilise puudujäägiga.
Jüri Ratase eelmise valitsuse ajal, 2018. aastal tõsteti püsikulud nii kõrgeks, et aasta lõppes 1,4protsendilise puudujäägiga. Foto: Tairo Lutter

Riigieelarvestrateegia on riigi rahanduslik raamkava neljaks aastaks, millest lugeja saab teavet riigi ja meid mõjutava maailma majanduse olukorra kohta. Samuti prognoose majanduse arengust ja riigi tulude kujunemisest.

Riigieelarvestrateegia kõneleb lugejale valitsuse visioonist: mida selle raha eest tehakse ja mis tegemata jääb. Rahandusinimesed ootasid pingsalt riigieelarvestrateegias koalitsioonilepingusse piimaga kirjutatud lubaduste katteallikate ilmutamist. Paraku saime teada, et valitsuskoalitsioonil pole mingisugust plaani lubadusi ellu viima hakata, selleks lihtsalt ei jagu raha.

Veel enam, riigieelarvestrateegia pole isegi tasakaalus. 600 miljonit kulutusi on kirjutatud euroraha arvele, aga pole öeldud, mis kuludega tegu, seega ei saa hinnata, kas need on üldse abikõlblikud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles