Pühade ajal andsid politseile enim tööd korrarikkujad ja vägivallatsejad

Pärnu Postimees
Copy
Nurme silla juures 1245 puhuma pandud sõidukijuhi seast tuvastas politsei täna kaheksa joobes sohvrit.
Nurme silla juures 1245 puhuma pandud sõidukijuhi seast tuvastas politsei täna kaheksa joobes sohvrit. Foto: Sirle Matt

Pikk pühadeaeg möödus Pärnumaal politseile suuremate vahejuhtumiteta, kõige rohkem tuli seadusesilmadel lahendada avaliku korra rikkumisi ja vägivallajuhtumeid.

Reedest pühapäevani sai politsei 141 väljakutset, alkoholi tarvitanutega seotuid 31, neist pea pool tehti pühapäeval ja esmaspäeval. Kolme päeva jooksul tabati puhumisreididel roolist 18 joobes juhti.

Lähisuhtevägivalla tõttu kutsuti korrakaitsjad nelja päeva jooksul välja 14 korral, pool neist võidupühal ja jaanipäeval. Politsei sai 14 kakluste ja löömingutega seotud väljakutset, neist pool jäi jaanilaupäeva.

Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti jutu järgi tegeles politsei pühade ajal nii joobes isikute kui ka öörahu rikkumistega.

“Samuti tuli politseinikel lahendada konflikte, mis paraku läksid vägivaldseks. See tähendas nii kaklustele kui ka lähisuhtevägivalla juhtumitele reageerimist,” ütles Kütt.

Pühapäeval kontrollis politsei autojuhtide joovet Paide maanteel, Valgeranna ja Tammiste teel. Reidil pandi puhuma 996 autojuhti ja tabati neli alkoholi tarvitanut. Eile kontrolliti sohvrite kainust maakonna eri paigus ja alkomeetrisse puhunud 549 sõidukijuhist oli joobetunnustega kuus. Samuti tabati üks juhtimisõiguseta roolikeeraja. Täna toimus autojuhtide kainuse kontroll Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Nurme silla juures ja 1245 puhuma pandu seast tuvastati kaheksa joobes juhti, kellest kolm olid veokijuhid ja üks mootorrattur.

Küti sõnutsi keskendus politsei jaanidel ka kiiruseületajatele. Reedel tabati Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel 55 kihutajat, kelle suhtes alustati menetlust.

“Suurimaks sõidukiiruseks fikseerisid politseinikud 157 kilomeetrit tunnis. Markantseim oli näide, kus politseipatrull pidas auto kiiruseületuse eest kinni ja juba neli kilomeetrit hiljem fikseeriti sama sõiduki kiiruseks 137 kilomeetrit tunnis,” märkis Kütt.

Kogu Eestis tabati reedest esmaspäevani üle 200 joobes juhi, neist 23.–24. juunil 168. Kokku juhtus nelja päevaga 23 õnnetust ja sai vigastada 26 inimest. Alkoholi tarvitanud juhid põhjustasid seitse õnnetust. Nelja päevaga tabati ligikaudu 70 jaanipidustustel purjutanud alaealist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles