Eesti esiaerutaja osales Euroopa mängudel põnevusest kõrvalalal

Pärnu Postimees
Copy
Eesti esiaerutaja Joosep Karlson võistles Euroopa mängudel kahel distantsil.
Eesti esiaerutaja Joosep Karlson võistles Euroopa mängudel kahel distantsil. Foto: Kristo Sepp

Pärnust pärit kanuuaerutaja Joosep Karlson sai oma põhialal, 1000 meetri distantsil eelsõidus kirja hooaja tippaega tähistava 4.00,066, mis andis algul üheksanda koha ja jättis ta esimesena poolfinaalist välja. Ühe võistleja diskvalifitseerimise tõttu pääses pärnakas siiski edasi.

Poolfinaalis läbis Eesti koondislane raja oma sõidu üheksanda ajaga 4.00,934, mis andis kokkuvõttes 15. koha.

200 meetri rajaaerutamise eelsõidus kanuutas Karlson 43,955ga, mis andis kuuenda koha. Poolfinaalis jõudis Karlson finišisse üheksandana 43,177ga ja sai kokkuvõttes 15. koha.

Karlsoni sõnutsi polnud sprindis võistlemine talle eesmärk omaette. Olnuks kavas 5000 meetrit, valinuks ta selle, sest eelistab pikemat pingutust.

“Et mängudest maksimum võtta, otsustasin kasutada ära võistlusprogrammi võimalused ja osalesin omal initsiatiivil 200 meetri distantsil. Kui on head olud, siis on põnev rekordeid püüda. Seekord rekordit ei püstitanud, aga sain esimestele lähemale kui tavaliselt,” rääkis Karlson. “Rajal soosis tuul vasakukäelisi aerutajaid nagu mina: tänu sobivale tuulesuunale polnud vasakukäelistel vaja isegi tüürida, vaid ainult tõmmata, samal ajal kui paremakäelised pidid tüürima ja tegema seda tavalisest veel rohkem.”

“Olen teistest aeglasem, aga suudan kiirust stabiilsena hoida, samal ajal kui teised alustavad kiirelt ja siis hakkab neil tempo kukkuma. 200 meetri pingutus on mulle võõras, sest ma pole selleks treeninud. Ma ei oskagi selles endast kõike anda, sest lihas on harjunud pikemal ja aeglasemal režiimil töötama. Sõitsin 200 meetrit ära ja tundsin, et oleks võinud veel edasi sõita,” nentis Karlson.

Eesti esiaerutaja märkis, et tase oli kõrge ja Minskis Euroopa mängudel startisid kõik tipud. Tema hinnangul võibki Euroopa mänge ja Euroopa meistrivõistlusi võrrelda. “Kahe võistluspäeva kokkuvõttes oli üks sõit selline, kus sai nuudlid ninast välja pingutatud ja mis pakkus sisemist rahulolu: 1000 meetri avasõit, kus sõitsin välja kahe hooaja ühe parematest aegadest (4.00,066),” analüüsis Karlson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles