Laulu- ja tantsupeo Pärnu kuraator: Närveerin iga kord, nagu oleks esimene pidu

Laura Vadam
, reporter
Copy
Alli Põrk avaldas, et tänavune pidu jääb talle Pärnumaa kuraatorina viimaseks.
Alli Põrk avaldas, et tänavune pidu jääb talle Pärnumaa kuraatorina viimaseks. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalit­suse esimesel korrusel on kabinet, mille uksele on kirjutatud “Alli Põrk, rahvakultuuri peaspetsialist”. Selle inimese pisikeses ruumis on kümneid kaste, sadu ümbrikke, tuhandeid dokumente. Ja üks naine – Alli Põrk –, kes on laulu- ja tantsupeo meie maakonna kuraator. Inimene, kelle juhtimisel sõidab tänavu pealinna 3138 pidulist ja kes on mitukümmend aastat koos oma abilistega hoolitsenud selle eest, et kõiki­dele pärnakatele ja pärnumaa­lastele on Tallinnas tagatud võimalikult turvaline ja hea keskkond.

“Iga sammu tehes mõtlen, et see on viimane kord,” tunnistas Põrk, avaldades, et tänavune juubelipidu jääb talle meie kuraatorina viimaseks.

Kuraatori rollist ei saa rääkida ilma sõnata “vastutus”. Kas see jälitab teid?

Kõigepealt: ma ei ütlekski, et ­minu töö on vastutus. Kuraatori ülesanne on tegelikult hoida ja armastada – toimetada kõigi nende meie maakonna inimeste nimel, kes laulu- ja tantsupeol osalevad. Ma ei saa teha vahet lauljatel, tantsijatel ja pillimeestel ega kellegi eest rohkem hoolitseda.

Kogu korraldus on üks väga suur logistika, mille pean tõenäoliselt pähe õppima, sest mul ei ole võimalik lihtsalt tänaval peatuda ja öelda: “Oota, ma teen kohe läpaka lahti ja vaatan!”. Ma pean kõigest kõike teadma. Infopuudust ei saa olla ja see ongi kõige keerulisem osa. Tahan, et kõigil oleks kõik hästi ja kollektiivid hoitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles