Nädalast jäi kõlama: Magus maasikmari

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Foto: Andres G. Adamson

Perenaistel ja säästliku elu­viisiga inimestel on kibekiire aeg. Eestile langenud omamaise maasika õnnistus tuleb ära kasutada. Teha moosiks, kompotiks, mõelda välja eksootilisi puuviljasegusid maasikatega, panna kaane alla ja keldrisse või sahvrisse, et talvel oleks hea võtta. Moodsamad laadivad sügavkülmikud täis maasikakarpe, et värsket jaguks aasta ringi.

Ilmselt on igal inimesel olnud selle marjaga kokkupuuteid. Minu esimene kogemus näitas, et isegi väikese koguse söömine tekitas lööbe. Kodu­aedades hoiti ikka vähemalt ühte maasikapeenart, et laps saaks oma käega mammu ­suhu pista.

Maasikakompotiga võinuks maiustada kahe suupoolega, aga alati oli maasikaid kuidagi vähe ja nendegagi tehti assortiikompotti. Tähtsatel päevadel maitses ikka hea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles