Suviseid maitseid leiab Setomaaltki

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rieka Hõrn võib Seto köögi omapärast pikki lugusid jutustada.
Rieka Hõrn võib Seto köögi omapärast pikki lugusid jutustada. Foto: Christin Mäemets

Suvel mööda Eestimaad ringi reisides on põnev avastada oma kodukoha kõrval teistegi piirkondade söögikultuuri.

Setomaal Obinitsa Seto seltsimajas asub hubase interjööriga söögikoht Taarka Tarõ Köögikõnõ, mis on tõeline seto kultuuri süda.

Kohviku perenaine Rieka Hõrn, kes koos abikaasa Aarega Taarka ­Tarõ peab, võtab külalisi alati vastu suure südamesoojusega. Kui pererahvaga jutule saada, võib kuulda pikki ja põhjalikke pajatusi nii setode kui ka soomeugrilaste rahvustoitudest.

Tagasi üles