Viie riigi krossiässad kihutavad nädalavahetusel Pärnus

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas hakkab laupäeva õhtul mullu võidetud Pärnu Kuninga tiitlit kaitsma.
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas hakkab laupäeva õhtul mullu võidetud Pärnu Kuninga tiitlit kaitsma. Foto: Rauno Kais

Pika traditsiooniga Pärnu Kuninga motokrossivõistlusel näevad tehnikaspordi fännid laupäeval ja pühapäeval lennuvälja motopargis kihutamas Eesti, Soome, Läti, Leedu ja Venemaa krossiässi.

Eesti, Läti ja Balti meistrivõistluste sarja kuuluvale võidukihutamisele on oodata üle 250 motosportlase. Laupäeval võtavad seitsmes masinaklassis omavahel mõõtu kaherattaliste tsiklite taltsutajad, pühapäeval lähevad rajale külgvankrid ja

quadracer

’id. Mõlemad võistluspäevad algavad hommikul treeningusõitude ja kvalifikatsioonidega, seejärel selgitatakse paremus kahe sõidu põhjal. Laupäeva viimases stardis mängitakse välja Pärnu Kuninga tiitel ja sellesse sõitu pääsevad nii MX1- kui MX2-klassi 15 paremat.

Pühapäeval saavad kodukandi motospordifännid nautida maailmaklassi kuuluvate Kert Variku ja Lauris Daidersi (7) meisterlikku sõitu.
Pühapäeval saavad kodukandi motospordifännid nautida maailmaklassi kuuluvate Kert Variku ja Lauris Daidersi (7) meisterlikku sõitu. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov meenutas, et esimene kross Pärnu Kuninga tiitlile korraldati 2003. aastal.

“Sellest ajast on meie võidusõit saanud aasta-aastalt populaarsemaks,” rääkis Makarov. “Tanel Leok on kuus korda võitnud prestiižika tiitli, Juss Laansoo neli ja Gert Krestinov kaks korda. Ühe võidu on saanud Priit Rätsep, Indrek Mägi, lätlane Agris Litvinovs ja mullu krooniti kodupubliku rõõmuks Pärnu krossikuningaks meie klubi sõitja Harri Kullas. Usun, et taas tuleb põnev võidukihutamine, sel aastal on kohal kõik Eesti eliitsõitjad eesotsas Leoki ja Kullasega.”

Laupäeva pärastlõunal saab motopublik mõnusa vahepalana nautida poole tunni jooksul staaride supersprinti, kus võistlejad kihutavad 200 meetri pikkusel kahe hüppega rajalõigul kahekaupa ja võitja pääseb järgmisse ringi.

Kahekordne Euroopa meister Kevin Saar on täis tahtmist kodusel krossil oma võimu näidata.
Kahekordne Euroopa meister Kevin Saar on täis tahtmist kodusel krossil oma võimu näidata. Foto: Rauno Kais

Pühapäeval on meie ässadest rajal quadracer'ite motokrossi kahekordne Euroopa meister Kevin Saar ja külgvankrite klassis on stardis MM-karussellil tiirlev Kert Varik koos lätlasest paarimehe Lauris Daidersiga.”

Võistluste pidulik avamine ja osavõtjate koosolek algab Pärnu motopargi stardiväljakul kummalgi päeval kell 11 ja esimene start antakse kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles