Vihur Motosport saavutas Suurel Võidusõidul poodiumikohti

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Taavi Nahko lõpetas esimese sõidu poodiumi kõrgeimal astmel, aga teises tuli leppida aste madalama kohaga.
Taavi Nahko lõpetas esimese sõidu poodiumi kõrgeimal astmel, aga teises tuli leppida aste madalama kohaga. Foto: Edgar Seemendi

Nädalavahetusel toimus Pärnu külje all auto24ringil selle aasta suurim ringrajavõistlus Estonian grand prix' Suur Võidusõit. Tänavugi oli ühtlasi tegu Eesti meistrivõistlustega ja Vihuri motospordiklubi meeskond püüdis kodurajal häid tulemusi.

Suur Võidusõit oli taas raja äärde meelitanud hulganisti publikut. Superbike'i klassis esindasid Vihur Motosporti Mihkel Osula ja Sander Luisk. B1200 klassis olid rivis Mario Ilus ja Taavi Nahko.

Superbike'is sõitnud Osula oli saanud oma Ducati tsiklile uue tagaamordi ja see tagas kiirema sõidu. Avasõidus pidi ta tunnistama ainult Hannes Soomeri paremust ja lõpetas teisel kohal. Järgmise stardi soojendusringil kuumutas ta starti proovides siduri üle ja see segas hilisemat starti. Tagantpoolt tulles suutis ta ennast kolmandaks sõita, aga selle probleemita olnuks reaalne sõidu teine koht, sest ta saavutas vajaliku kiiruse. 

Luisk, kes eelmisel võistlusel kukkus ja vigastada sai, oli rajal tagasi, aga vahepealne trennipaus andis ennast tunda. Füüsiline vorm polnud sama mis kevadel ning nii pidi ta leppima esimeses ja teises sõidus seitsmenda kohaga.

B1200 klassis oli väga heas hoos Nahko, kes võitis avasõidu. Teise sõidu start polnud kõige parem ja kohtade kaotuse järel kukkus ta aeglasemasse gruppi. Selle kiuste sõitis ta ennast lõpuks teiseks. Ilusa sõidud paraku ebaõnnestusid. 

Klubi noored sõitjad kihutasid Mini GP klassis. Esikolmik sõitis teistelt eest ära, vahetasid pidevalt kohti ja lõpetasid sõidu 0,7 sekundi sees. Esikoht kuulus Andre Kösterile, kes selle koha endale võitles viimases kurvis. Teine oli Sven Martin Merivälja ja kolmas Karro Robert Jäärats. 

Hugo-Brent Freiman osales Soome meistrivõistluste etapil Kemoras. Mini GP klassis võitis ta mõlemad sõidud ja on ka Soome meistrivõistluste liider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles