Investeerimisfirma ostab enamusosaluse Pärnumaal ehitusmaavarasid kaevandavas ettevõttes

BNS
Copy
Investeerimisfirma Infortar gruppi kuuluv Eesti Maavarade Grupp omandab 75ptotsendilise osaluse maavarade kaevandamise ja ehitusmaterjalide tootmisega tegelevast ettevõttest Geoforce OÜ.
Investeerimisfirma Infortar gruppi kuuluv Eesti Maavarade Grupp omandab 75ptotsendilise osaluse maavarade kaevandamise ja ehitusmaterjalide tootmisega tegelevast ettevõttest Geoforce OÜ. Foto: Sille Annuk

Ain Hanschmidti, Enn Pandi ja Kalev Järvelille suurosalusega investeerimisfirma Infortari gruppi kuuluv Eesti Maavarade Grupp omandab 75ptotsendilise osaluse maavarade kaevandamise ja ehitusmaterjalide tootmisega tegelevast ettevõttest Geoforce OÜ.

Geoforce kaevandab peamiselt kruusa ja liiva kaheksas karjääris üle Eesti: Pärnumaal Kamalis, Lääne-Virumaal Tamsalus ja Kadrina vallas, Läänemaal Taeblas, Jõgevamaal Voorel, Tartumaal Kambjas ja Võrumaal Võru vallas. Peale materjalide müügi tegeleb Geoforce ka karjääritehnika rendiga.

Infortari juhatuse esimehe Ain Hanschmidti sõnutsi on energeetika ja kõrgema lisandväärtusega ehitusmaterjalide tootmine investeerimisettevõtte üks olulisi tegevusvaldkondi.

Eesti Maavarade Grupi juhatuse liikme Rein Rätsepa sõnul on konsolideerumine ehitusmaavarade turul toimunud aastaid ning arvestades turuosaliste suurt arvu ja killustatust on see loomulik ja jätkub.

“Meie ettevõtte karjääride võrgustik laieneb selle tehinguga üle Eesti, suureneb masinapark, tekib ka purustusvõimekus, aga mis kõige olulisem – meiega liitub ehitusmaavarade turul kaua tegutsenud ja väga kogenud meeskond,” ütles Rätsep.

Möödunud aasta märtsis soetas Infortar Harjumaal Kuusalu vallas liiva kaevandavad ja töötlevad ettevõtted Kiiu Soon ja Kuiv Liiv.

Infortar on 438 miljoni euro suuruse omakapitaliga investeerimisettevõte, mille tegevusvaldkonnad on laevandus, energeetika, kinnisvara, hotellindus, taksondus ja trükitööstus.

Lisaks 39protsendilisele osalusele AS-is Tallink Grupp kuulub AS-i Infortar investeeringuportfelli Eesti Gaas, ligikaudu 70 000 ruutmeetrit hotelli- ja spaakinnistuid Tallinnas ning üle 350 000 ruutmeetri maad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles