Pärnut on tabanud võtmevabade autode varguste laine

Pärnu Postimees
Copy
Nädala jooksul on Pärnus varastatud kolm uuemat võtmevaba sõiduautot.
Nädala jooksul on Pärnus varastatud kolm uuemat võtmevaba sõiduautot. Foto: Urmas Luik

Nädala jooksul on Pärnus varastatud kolm uuemat võtmevaba sõiduautot, mistõttu palub politsei kõigil taoliste sõidukite, aga eriti Toyotade omanikel olla eriti tähelepanelik.

Läinud nädala reedel sai politsei teate, et Pärnust Papli tänavalt varastati sõiduauto Toyota Auris, täna laekusid politseile teated Mai tänavalt varastatud teisestki Toyota Aurisest ja Tammsaare puiesteelt varastatud Toyota C-HRist. Kõiki varastatud autosid oli võimalik käivitada võtmevaba süsteemiga.

Et taolisi sõidukeid varguste eest kaitsta, võiksid autoomanikud Lääne prefektuuri kriminaalbüroo talituse juhi Tarmo Värati sõnutsi sõiduki võtmed autost võimalikult kaugel hoida.

“Kui võtmevaba käivitussüsteemiga auto seisab maja ees ja auto võti on jäetud näiteks koridori, muudab see auto ärandamise lihtsamaks, sest võtme signaal ulatub sõidukini,” ütles Värat, kes lisas, et erilist tähelepanu võiksid oma sõiduki varguskindlamaks muutmisele pöörata välismaiste numbrimärkidega sõidukite omanikud.

Samuti palub politsei autoomanikel silma peal hoida sõiduki numbrimärkidel. “Autoomanikel tuleks meile viivitamatult hädaabinumbril 112 teada anda, kui nende sõidukilt on numbrimärgid varastatud või need ei vasta sõiduki andmetele,“ lisas Värat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles