“Peaminister Savisaar” kukutas kroonlehed enne “President Pätsi”

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Minu kollektsioonis on 69 Eesti aretajate roosisorti,” ütleb Panga talu perenaine ja roosikollektsiooni omanik Silva Tamsalu.
“Minu kollektsioonis on 69 Eesti aretajate roosisorti,” ütleb Panga talu perenaine ja roosikollektsiooni omanik Silva Tamsalu. Foto: Kristo Niglas

Panga talu õues lehvivat Mihkli kihelkonna triibustikuga lipukangast ilmestavad roosiõis ja mesilane, mis võrdkujutavad siinset tegevust. Teatakse ju Lääneranna valla Panga talu ja selle perenaist Silva Tamsalu tema roosikollektsiooni järgi, kuigi maksuametnikelgi on see segamini läinud samanimelise Tori valla hobitaluga, kus peetakse kodulinde ja -loomi.

Panga talu aeda on eestlaste aretatud roosisortidele pühendunud Silva Tamsalu hankinud 69 kodumaist näidist. Sel suvel lisanduvad kogusse Mart Ojasoo loominguna “Ats” ja “Largo” ning siis võib ta öelda, et Ura küla kollektsioonaias kasvavad kõik Eestis seni aretatud sordid. Erandina hakkab nende hulgas silma tumekollase täidisõiega “Staatspräsident Päts”, mille aretas 1937. aastal sakslane Christoph Weigand, kes nimetas oma sordi Späthi aiandusfirma kauaaegse kliendi Konstantin Pätsi järgi, nii et “Riigi­vanem Päts”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles