Suursuguse õiega “Laulupidu” kaunistab Järveotsa talu roosiaeda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Minu üks lemmikutest on “Koit” – see on mu venna nimigi,” näitas Järveotsa talu perenaine Eha Kosenkranius kaunist roosi. Tema kõrval on peremees ja poole tuhande sordiga roosikollektsiooni omanik Urmas Mänd.
“Minu üks lemmikutest on “Koit” – see on mu venna nimigi,” näitas Järveotsa talu perenaine Eha Kosenkranius kaunist roosi. Tema kõrval on peremees ja poole tuhande sordiga roosikollektsiooni omanik Urmas Mänd. Foto: Kristo Niglas

Roosakaspunane “Laulupidu” sirutab kauni, tosinasentimeetrise läbimõõduga lõhnava õie päikese poole nagu öeldes: “Imetle mind”, aga samamoodi võib siin, Järveotsa talu roosiaias lasta ennast lummata poolest tuhandest okkalise kaunitari sordist.

Enne nendega tutvumist ja suurpeo “Minu arm” toimumise ajal tasuks meenutada, et roosi “Laulupidu” aretasid Aili ja Uno Kivistik 1974. aastal, valisid oma sordi esivanemaks uhke “Königin der Rosen” ja nimetasid täidisõielise tulemuse laulupäeva auks.

Eesti sortide kõrval on Pärnu linna suurimas roosikollektsioonis Ermistu külas kõlavanimelisi võõramaalasi, mille sobivuses põhjamaisesse kliimasse on nende kasvataja Urmas Mänd ja tema kaasa Eha Kosenkranius veendunud aastatepikkuse kogemusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles