Ehkki piirikaubandus õitseb endiselt, soovivad Pärnu baarilettide ees seisjad hoopis muud: moodi on läinud alkoholita joogid, sest lugu peetakse tervislikust eluviisist.
Tellijale
Alkoholita kokteilid puksivad märjukese ja käraka välja
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi alkoholita kokteilidest lööb laineid tüüpiline suvejook Virgin Mojito, soovitavad baarmenid tellida muudki ja julgemini katsetada. Kusjuures enamikust klassikalistest alkoholiga rüübetest õnnestub teha maitsev vägijoogita versioon ehk mokteil (mocktail tuleneb ingliskeelsest sõnast mock ehk “võlts”), tuleb vaid küsida. Isegi kui seda menüüst ei leia. “Kui baarmen ei tea jooki, aga klient mäletab koostisosi ja asjad on olemas, saab selle kokku segada,” utsitab Pastoraat Cafe ja baari Üks Buss kokteilimeister Martin Raba.