Hundiekspert: Pärnu jõest päästetud hundi kadumise taga on tõenäoliselt salakütt (6)

Pärnu Postimees
Copy
24 tundi enne kadumist salvestas keskkonnaagentuuri ulukikaamera Sindi paisu lähedalt jõest päästetud hundist ja ta kaaslasest viimase teadaoleva pildi.
24 tundi enne kadumist salvestas keskkonnaagentuuri ulukikaamera Sindi paisu lähedalt jõest päästetud hundist ja ta kaaslasest viimase teadaoleva pildi. Foto: Erakogu

Juuni keskel kadunuks jäänud hunt, kes päästeti talvel Pärnu jõest, on tõenäoliselt langenud salaküttimise ohvriks – nii rääkis keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialist Marko Kübarsepp ETV saates “Ringvaade”.

Kübarsepp tunnistas "Ringvaatele" antud intervjuus, et päris lõpuni ei ole kadunuks jäänud hundi saatus selge.

"Aga arvestades naaberriikides tehtud uuringuid sellistest kadumistest, siis on üsna suur tõenäosus, et kellegi kuri käsi on mängus," rääkis ta. "Praeguseks kogutud andmed igatahes sellele viitavad."

Kübarsepp tõdes, et piirkond, kuhu hunt otsustas elama jääda, on üsna tuntud samasuguste kadumisjuhtumite poolest. See on toimunud umbes viimased kaheksa aastat.

Salaküttimist tõestada on Kübarsepa sõnutsi väga keeruline. "Tõestama peab seda keskkonnainspektsioon, kes teeb järelevalvet. Sellele viitavad järjepidevad kadumised hundi eelistatud elupaikadest, kust nad üldiselt niisama minema ei jaluta. Need on kaudsed tõendid," arutles ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles