Lugeja kiri: Lahkusin Pärnust ilusate mälestustega

Copy
Spaahotell aitab paremini argi­olmest välja lülituda ja lihtsas hubases miljöös akusid laadida.
Spaahotell aitab paremini argi­olmest välja lülituda ja lihtsas hubases miljöös akusid laadida. Foto: Erakogu

Viibisin 16.–23. juunini Pärnus ja see väärtuslik aeg kuulub ilusate mälestuste kilda.

Bussijaamast õige suuna leidnud, jõudsin väikese ekslemise järel Pärna tänavale, kus mind ootas mereõhust paitatud spaa oma haljendava linnulaululise ümbrusega.

Sõbraliku teenindusega ­registratuuris vormistasin end hotelli elanikuks ja algas sisukas kosutav puhkus, mille hulka kuulusid tervistavad protseduurid, veekeskuse naudingud, kuninglik toiduvalik ja lahke teenindus.

Mõõdukalt nostalgiahõn­guline hotell sobis mulle suurepäraselt. See aitas paremini argi­olmest välja lülituda ja lihtsas hubases miljöös akusid laadida. Kõik vajalik oli olemas ja toimis laitmatult. Maja oli keskmiselt asustatud sise- ja välisturistidega, kelle hulgas valdavalt soomlased.

Hoolikalt pakutud terviseteenused peletasid stressi ja tõstsid toonust. Veekeskus võlus oma uhkete termide, ujumis­basseinide, mullivannide ja massaažiduššidega. Sauna­mõnusid pakkusid kõrgemal korrusel kvaliteetsed auru-, soola- ja leilisaun.

Madalamal korrusel meelitasid oma lummusesse Türgi saunad, mille avarad ruumid täidetud eriliste võõrapäraste aroomidega. Nende kahe, idamaise lõhnaga rikastatud saunade aurupilvedes peatus aeg ja ma armusin nendesse juba esmasel sisenemisel. Kogesin esimest korda Türgi saunade hurma, millest välja astuda oli raske ja mille haruldased lõhnad veel Tallinnaski hingamisteid hellitavad.

Hotelli ees ootasid kasutamist rendijalgrattad, millega oli lahe kõrvalasuvatel pargiteedel veereda ja teiste hulgast eristuvaid haruldasi puid vaadata.

Suurepärase asukohaga keskus võimaldas teha sealtsamast peatusest tasuta eribussiga väljasõite suurde kaubakeskusesse.

Asukoha kiituseks veel niipalju, et vaid paariminutilise käimisega jõudsin ajaloolise mudaravilani, mille esist ehtis kaunis, lilledega palistatud ringjas murulapp koos istepinkidega. Selle kõige juures helisesid lakkamatult helilooja Raimond Valgre monumendi juures tema loomingu paremikku kuuluvad hingelised meloodiad, saatmas leebelt kohalikke jalutajaid ja kaugeid külalisi.

Suur tänu päikeselisele Pärnu linnale ja meretuultest silitatud puhkekeskusele turgutava nädala eest!

Andre Tamm, suvitaja Tallinnast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles