Galerii: pärnakad vaatavad laulupeokontserti Lastepargis suurelt ekraanilt

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Päikeseline ilm meelitas Pärnu Lasteparki suurelt leedekraanilt laulupeo tänase kontserdi otseülekannet vaatama poolsada inimest.

Kontserdi alguses leidus toolidel vabu kohti, kuid mõni rahvapeole tulija eelistas suurel, 15ruutmeetrisel leedekraanil toimuvat jälgida murul pikutades või kaugematelt pargipinkidelt.

Kontserdi edenedes tuli rahvast parki juurde. Mõnel olid seljas rahvariided või peas lillepärg.

Laulupeokontsert peaks kestma umbes kella 21ni. Kuidas ajagraafikust kinni peetakse, pole teada, sest juba kontserdi alguses tuli mitu laulu lastekooride esinemise ajal kordamisele.

Laulupeo teise kontserdi “Minu arm” ühisvaatamine toimub täna 14 maakonnas.

Kohapeal pole kontserdile suurt lootust pääseda, sest korraldajad lõpetasid piletimüügi. Kui laulupeo tänasele kontserdile oli müüdud ligikaudu 60 000 piletit, ei pakutud rohkem pääsmeid. Koos 35 000 laulja ja muusikuga kasvas rahvahulk nii suureks, et peo turvastaap tegi raske otsuse ja peatas ajutiselt piletimüügi.

Pärast seda teadet läks ühismeedia piletiostu soovidest kihama.

Laulupeo ühisvaatamise idee algatas kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits, kes soovib viia peo igasse maakonda. Lätiski olid eelmisel laulu- ja tantsupeol Riia parkides suured leedekraanid, et pidu paljudeni jõuaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles