Hullumeelne karakter nimega Beach Grind pistab varbad Pärnu liiva

Laura Vadam
, reporter
Copy
Vasakult: Mihkel Sillaots, Joosep Järvesaar ja Kaarel Sein. Trio on pea 10 aastat vedanud ürituste sarja Grind.
Vasakult: Mihkel Sillaots, Joosep Järvesaar ja Kaarel Sein. Trio on pea 10 aastat vedanud ürituste sarja Grind. Foto: Rauno Liivand

Ühele rokk, teisele popp, kolmandale EDM (elektrooniline tantsumuusika) ja kõik selle alaliigid. Igaühele oma: nii palju, kui on inimesi, on maitseid. Ja nii palju, kui on maitseid, on arvamusi. Oma mõtete avaldamisega on aga selline lugu, et teised ei pruugi nendega nõustuda. Nii on iga festivaligagi: ühel pool väravat on austajad, teisel kritiseerijad. Ehk peitubki siin kultuuri võlu: seda on palju ja igale maitsele. Vähemalt seda üritavad kultuurikorraldajad saavutada.

Sestap õigustab end kolme mehe – Kaarel Seina, Mihkel Sillaotsa ja Joosep Järvesaare – drum’n’bass’i pidude sari Grind, kõnetades sarnase muusikamaitse ja maailmavaatega inimesi. Esimese ürituse korraldas pärnakas Järvesaar ehk Grindi “isa” aastal 2010. Siis ei olnud Seinast ja Sillaotsast veel haisugi, nagu nad ise ütlevad. Järvesaar hakkas drum’n’bass’i kuulama juba 12aastaselt. Sestap oli mõte just sellise muusikastiiliga üritusest loomulik. 2011 liitusid korraldusega teised mehed.

Juba tollal oli eesmärk luua keskkond, mis ühendab hea muusika ja inimesed, ja nii on see tänagi.

Esialgu ühekordse peona plaanitud projekt osutus niivõrd populaarseks, et mõne kuu möödudes nägid nad ettevõtmises suurt potentsiaali ja mõtlesid: kuidas oma ideed edasi viia? Silme ette kerkis pilt välisüritusest. Võimalik asukoht oli kohe teada. “Pärnu rand on erilise auraga paik, mis paljudele eestlastele südamelähedane,” arvas Sein. “Nii oleme pea igal suvel siia tagasi tulnud ja sarnase muusikamaitsega inimesed kokku kutsunud.” Järvesaare sõnul on Grindi oma kodulinnas teha veelgi erilisem. Tunneb ta ju kõiki uksi ja aknaid. “Ja kõik on nagunii suvel siin,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles