Pärnakas krooniti Euroopa meistriks

Copy
Mägises Pyrgetose piirkonnas valitsesid rasked võistlusolud.
Mägises Pyrgetose piirkonnas valitsesid rasked võistlusolud. Foto: Erakogu

Pärnakas Heli Jalakas võitis Kreekas field target’i laskmise EMil vedrupüssi kategoorias naiste arvestuses kuldmedali ja oli kokkuvõttes kümnes.

Jalaka jutu järgi valitsesid mägises Pyrgetose piirkonnas rasked võistlusolud. “Vaheldusid keerutav tuul ja ere päike, nii et harjumatu kuuma tõttu tuli võistlusvarustust muuta ja kuumus nõudis laskuritelt väga head füüsilist vastupidavust,” seletas ta.

Vedrupüssi kategooria üldarvestuse Euroopa meistriks tuli ungarlane Istvan Fejes Toth 112 punktiga, naiste arvestuses jäi peale Jalakas 89 punktiga ja võistkondlikult võitis Saksamaa koondis 318 punktiga 450st.

Pärnakas Heli Jalakas võitis Kreekas field-target’i laskmise EMil kuldmedali.
Pärnakas Heli Jalakas võitis Kreekas field-target’i laskmise EMil kuldmedali. Foto: Erakogu

Üldarvestuses saavutas Jalakas vedrupüssi kategoorias kümnenda koha alles kolmanda päeva tulemuse pealt, kui oli vaja ümber lasta sama tulemuse teinud ungarlase Laszlo Bekesi ja kreeklase Athanasios Kotsiosega.

Suruõhupüssi kategoorias tuli üldarvestuses Euroopa meistriks madjar Istvan Sutyinski 138 punktiga 150st ja naiste arvestuses kaitses tiitlit Ana Pereira Portugalist 124 tabamusega, võistkondlikult võitis Ungari 520 punktiga 600st.

Field target’i laskmise EMil osales 90 laskurit 13 riigist.

Mägises Pyrgetose piirkonnas valitsesid rasked võistlusolud.
Mägises Pyrgetose piirkonnas valitsesid rasked võistlusolud. Foto: Erakogu

Field target’i laskmine on spordiala, kus välitingimustes võisteldakse õhupüssidest laskmises siluettmärkide pihta, mis asuvad laskjast 9–50 meetri kaugusel ja võivad olla eri kõrgusel.

Peale Heli Jalaka olid EMi ametis kohtunikud Ave Jalakas ja Parol Jalakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles