Eestlaste seas populaarsed salasõnad: “123456”, “lammas”, “kallis”, “armastus”, “lollakas”

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kodumaise generaatori veebiaadressil saab kasutaja sisestada talle hästi meelde jäävaid sõnu ja numbreid, millest generaator turvalise salasõna kokku paneb.
Kodumaise generaatori veebiaadressil saab kasutaja sisestada talle hästi meelde jäävaid sõnu ja numbreid, millest generaator turvalise salasõna kokku paneb. Foto: Elin Hein

Veebiturvalisus tõuseb aina enam päevakorda. Viimastel kuudel on tulnud ette palju Smart-IDga seotud juhtumeid, kus õngitsussõnumite ja -kirjade kaudu on püütud luua vale inimese käsutuses seadmele uus Smart-ID konto.

Teenusepakkuja SK ID Solutionsi teatel suutsid kurjategijad aprillis ja mais niimoodi luua 28 Smart-ID kontot, mille kaudu on neid jõutud alla kümnel korral pankades kasutada ülekannete tegemiseks.

Peale selle valitseb iga päev oht, et rünnaku alla satub e-posti aadress, ühismeedia konto või mis tahes tundlik teave. Inimesed kasutavad sageli lihtsaid paroole ja tihti on mitmel kontol korraga sama salasõna. See kujutab endast aga suurt turvariski.

Üks viise internetis turvalisust tõsta on kasutada paroolihaldurit. See programm on nagu väike seif, kus saab kõiki salasõnu hoida, ilma et neid peaks meelde jätma. Küll on vaja ühte parooli, millega neile ligi pääseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles