Teise liigasse läinud Pärnu jalgpallur kandis Valgevene koondises kaptenipaela

Pärnu Postimees
Copy
Ehkki Anastasija Štšerbatšenia on suundunud meistriliigas mängivast Pärnu jalgpalliklubist kahe liigataseme võrra madalamale Pärnu Vaprusesse, usaldas Valgevene koondise peatreener talle kaptenipaela.
Ehkki Anastasija Štšerbatšenia on suundunud meistriliigas mängivast Pärnu jalgpalliklubist kahe liigataseme võrra madalamale Pärnu Vaprusesse, usaldas Valgevene koondise peatreener talle kaptenipaela. Foto: Mailiis Ollino

Juunis juhtus nii, et Valgevene naiste A-koondise kaptenipaela kandis Eesti teise liiga mängija, sest Anastasija Štšerbatšenia oli just suundunud Pärnu jalgpalliklubist kahe liigataseme võrra madalamale Pärnu Vaprusesse.

"Praegu ei jää mul küllalt aega treeninguteks, seega otsustasin vähendada koormust ja hakata mängima teises liigas," põhjendas Štšerbatšenia üleminekut usutluses Soccernet.ee-le.

Seda, kas ta võiks tulevikus uuesti kõrgemal tasemel mängida või kavatseb rohkem treeneritööle keskenduda, ei osanud ta öelda. "Praegu valitseb mul mängija ja treeneri rolli vahel tasakaal. Seda ei tea iialgi, mis tulevik toob," jättis ta tuleviku lahtiseks.

Štšerbatšenia on kuulunud Valgevene koondisesse 2012. aastast. Juunis maavõistlustel Ukraina ja Eesti vastu usaldas treener talle kaptenipaela. Aga kas Eesti teises liigas mängimine ja koondise esindamine saavad pikemas plaanis kokku kuuluda?

"Pärast viimast koondisemängu Eesti vastu ütlesin treenerile ja võistkonnale, et ilmselt nüüd pean lõpetama koondisekarjääri, kuid treener ei ole mu otsusega nõus ja jätkab läbirääkimisi seoses minu jätkamisega Valgevene koondises," avaldas Štšerbatšenia.

Võitnud Valgevenes FC Minski koosseisus  meistritiitli ja eri klubide ridades kokku lausa seitse kõrgliiga hõbemedalit ja kaks pronksmedalit, läks Štšerbatšenia 2016. aasta hooajaks oma esimesse välisklubisse ehk Pärnu jalgpalliklubisse.

Vapruse ridades debüteeris Štšerbatšenia teises liigas 26. juunil kübaratrikiga Paide linnanaiskonna vastu mängus, mis lõppes 6:6 viigiga.

Lugege edasi Soccernet.ee-st!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles